Top 10 Entries 2014 gerelateerd aan de Investors in People standaard.

In 2014 plaatste ik hier 52 entries en ‘hier’ dat is het weblog waarin ik de aandacht speciaal richt op de “Investors in People Standaard”. Er was dit jaar weer voldoende te melden over IiP, de standaard ontwikkelt zich dan ook continue & dat al bijna 25 jaar…..

De Top 10 IiP-entries 2014.

  1. Trends in Opleiding en Ontwikkeling, en: hoe bepalen we het ROI van O&O? Deze entry plaatste ik op 01/05. Bron voor de entry is een onderzoek uitgevoerd door het Britse CIPD, het ‘Chartered Institute of Personnel and Development’. Conclusie van de onderzoekers: (het nagaan van) Return on Investment op de investering die men doet in Opleiding en Ontwikkeling van medewerkers, en managers, is geen prioriteit voor het Top-management…. Opmerkelijk omdat gemiddeld genomen een fors deel van de investeringen plaatsvinden binnen dit budget. Voor IiP is het bepalen van dit rendement juist cruciaal, ik geef in de entry dan ook een voorbeeld van één van de instrumenten die we hanteren.
  2. Omdat Goede Mensen een Geweldig Bedrijf Maken! De Gids voor de Investors in People Accreditatie en Assessment. Of je organisatie de accreditatie als “Investor in People” behaalt wordt bepaald in een assessment. Niet alleen IiP zelf is in ons land nog nauwelijks bekend (….), de werkwijze van het assessment is dat zeker. In deze entry vind je een korte uitleg.
  3. 4 Scenario’s voor de Toekomst van Werk, verscheen op 04 maart. Bron vormde het Britse Overheidsorgaan UKCES, de UK Commission for Employment and Skills (NB; UKCES is ook verantwoordelijk voor de IiP standaard). De 4 scenario’s die UKCES benoemt zijn:
    1. ‘Forced Flexibility’, gaat hier ‘door het leven’ als ‘business as usual’: doe je niets, als organisatie, anticipeer je niet, dan word je (toch) gedwongen tot meer dan enige mate van flexibiliteit.
    2. ‘The Great Divide: informed by ‘employees’ changing values’ and ‘zero-hour contracts become the norm’.
    3. ‘Skills Activism: informed by ‘artificial intelligence and robots’ and ‘anywhere, anytime skills delivery’.
    4. ‘Innovation Adaptation: informed by ‘geographically alternative centres of excellence,’ ‘reverse migration’ and ‘anywhere, anytime skills delivery’.
  4. 30 TIPS voor (meer) Betrokkenheid Medewerkers (+ ebook!); betrokken medewerkers leiden tot betere resultaten, daarover is er inmiddels ruim voldoende empirische bewijslast beschikbaar. Het is niet onmogelijk dat m.n. het aan deze entry gekoppelde (gratis!) E-book met de 30 Tips, deze entry zo leesbaar maakt. 😉
  5. Het Investors in People Model wordt vernieuwd! We kunnen er nog niet teveel over zeggen maar in 2014 is er door de IiP International Community veel energie gestoken om m.b.v. de ervaringen van tienduizenden IiP-organisaties/-werkgevers wereldwijd, de IiP-standaard aan te passen. De nieuwe standaard wordt in 2015 uitgerold. (NB; ‘tip van de sluier’: het HPO gedachtengoed van onze landgenoot A. De Waal speelt hierin een belangrijke rol; zie ook: IiP Int’s High performance people management).
  6. 12 Kritische HR Trends die je HR Beleid ingrijpend gaan veranderen en hoe dat te realiseren. Bron voor deze entry is een internationaal onderzoek uitgevoerd door DELOITTE onder de grotere organisaties/werkgevers. De 3 kritische trends die als Hoog Urgent worden geclassificeerd zijn:
    1. Leadership
    2. Retention and engagement
    3. Reskilling HR
  7. Het wordt tijd om Talent op de Balans te zetten; een Raamwerk. #VYT. Op 25 juli meldde ik dat de Britse Overheid de #VYTCampaign startte: Valuing Your Talent. Aanleiding om met dit uitgebreide project te beginnen vormden onderzoeken door zowel McKinsey als het Britse RSA. Het is een programma dat ook binnen ons land zeker niet zou misstaan…..
  8. Je Klant Centraal Stellen? Mooi, maar stel dan eerst je Medewerker Centraal…. verscheen op 01 november, aanleiding vormde de perikelen bij KLM i.c.m. KLM’s campagne Happy to Help. & Inderdaad: je klant centraal stellen is ook één van de aandachtspunten binnen de standaard, ook dit bedrijfsaspect ontwikkel je continue (als het goed is).
  9. TNO/CBS: ‘Werknemers ervaren Minder Zelfstandigheid’. Laat nu juist die zelfstandigheid bijdragen aan winstgevendheid….. Zoals de titel al stelt: een onderzoek door TNO & CBS vormde hier de aanleiding. Betrokkenheid + Zelfstandigheid = (beter) Resultaat.
  10. Estée Lauder: ‘De Waarde van een Bedrijf kun je bepalen a.d.h.v. de Kwaliteiten van de Medewerkers.’ Als no. 10 van 52 ‘2014’ entries misstaat deze zeker niet. ESTÉE LAUDER is een mooi voorbeeld van m.n. steeds meer mutinationals, grotere werkgevers die de IiP-Standaard als businessmodel implementeren. In deze entry licht ESTÉE LAUDER’s HR Director Martin Brook toe wat hen motiveert in hun keuze voor “Investors in People”.

Deze Top 10 geeft een mooie synopsis van opnieuw een jaar “IiP-en”. De overige 42 ‘2014 entries’ vind je, uiteraard, in dit blog. In de ‘archieven’ (zie werkbalk rechts) kun je daarvoor de verschillende maanden selecteren of je hanteert de zoekfunctie.

Heb je een vraag? Dat kan ook: willem@willemscheepers.eu

Met de continue ontwikkeling van de Investors in People Standaard i.c.m. het toenemende interesse dat de standaard zeker internationaal en bij de grotere werkgevers krijgt (NB: in het VK is 40% van de 100+ werkgevers een ‘Investor in People’), verwacht ik ook in 2015 ruim voldoende entries te kunnen plaatsen. (NB: zo verschijnt juist vandaag bij het CIPD een persbericht gerelateerd aan de Britse economie in 2015 met daarin het advies “Upskilling the existing workforce is an insurance policy against future skills shortages, but these efforts will only be maximised through broader changes such as improved management practices and job design.” Goed advies.)

Voor nu wens ik je een mooie jaarwisseling en een bijzonder goed begin van 2015! 🙂

We are IiP, ook in 2015.

We are IiP, ook in 2015.

Plaats een reactie