Omdat Goede Mensen een Geweldig Bedrijf Maken! De Gids voor de Investors in People Accreditatie en Assessment.

The return in investment is enormous for us as a small company. Over the years Investors in People helped us to save over a million pounds. in de vid een testimonial van ‘Investor in People’ WELLAND MEDICAL.

Ben je niet bekend met de aanpak van het Investors in People Model dan kan dat leiden tot een ‘onbekend maakt onbemind’; helaas. In dat geval is een Gids die het Assessment- en het Accreditatie-proces beschrijft van een Investors in People project, handig.

Kort samengevat kennen we de “Investors in People Continue Organisatie Ontwikkel Cyclus’:

de IiP-Standaard

de IiP-Standaard

De cirkel is: The Power of Three: Plan, Do Review.

 • Plan: Develop strategies to improve performance.
 • Do: Take action to improve performance.
 • Review: Evaluate and improve performance

Ook kennen we een indicatief schema van de doorlooptijd:

Een IiP-assessor stelt vragen, veel vragen….

‘Indicatief’, omdat ieder IiP-project maatwerk is; natuurlijk. 😉

Nu is er “A guide to Investors in People accreditation and assessment”. In deze gids wordt een uitleg gegeven over assessment en accreditatie. Daarin worden de stappen genoemd van een regulier IiP-project:

 1. Kennismaking & Planning; commitment vormt nog steeds de basis voor de wens van een organisatie om een ‘Investor in People’ te worden. De actie voor de kennismaking komt dan ook (vaak) vanuit de potentiële Investor in People.
 2. Bezoek van de “erkend IiP specialist” aan de organisatie; voorbereiding door de organisatie is niet nodig omdat het een 0-meting of ‘momentopname’ betreft.
 3. Aanbevelingen voor verdere (continue) Ontwikkelingen; deze aanbevelingen worden vastgelegd in een rapportage a.h.v. de 0-meting, een o-meting met daarin de resultaten van een enquête en interviews met een (selecte groep) medewerkers en leidinggevenden. Als basis voor deze 0-meting gelden de 39 indicatoren van de Standaard.
 4. Continue Ontwikkeling; als de accreditatie tot ‘Investor in People’ werkgever wordt toegekend, dan wordt er een Continue Ontwikkel Plan opgesteld: de organisatie staat vanaf niet meer stil: continue ontwikkeling/verbetering.
 5. Ontwikkeling Bezoek; de erkenning als ‘Investor in People’ geldt voor een periode van 3 jaar. Tussentijds, na 18 maanden, volgt er een bezoek voor een ‘update‘: hoe ver staat het met de organisatie ontwikkeling en wat kan er (eventueel) nog worden verbeterd?
 6. & Verder gaat de Continue Ontwikkeling; uit het tussentijds bezoek kunnen nieuwe aanbevelingen volgen, aanbevelingen die niet alleen aan de basis kunnen staan van verdere verdieping, het Model kent tenslotte 196 ontwikkel/verbeter indicatoren, maar ook aan verbetering.

In een schema ziet dat 6 stappen proces van assessment en 3-jarige accreditatie er zo uit:

Bron: investorsinpeople.com

Bron: investorsinpeople.com

Klik je op de pin, dan kom je bij het document (pdf) waarin het proces wordt toegelicht: A Guide to Investors in People:

Organisations succeed by realising the potential of their people. It’s a simple idea that drives everything we do.
We see people as the engine of success for responsible, sustainable and profitable businesses. These are people who take the initiative, develop ideas, motivate colleagues and delight customers. The better they are, the better you do.”

“We empower people. We’re inspired by people. We are Investors in People.”  

NB 1; WELLAND MEDICAL is (zeker) niet de enige organisatie die een (forse) Return on Investment weet te behalen m.b.v. de IiP-methodiek. Zie ook andere testimonials in dit 9 jaar jonge blog.

NB 2; TNT Express, een wereldwijd opererende organisatie met een omzet van € 6,7 miljard, is zo’n werkgever die zich (opnieuw) ‘Investor in People´ mag noemen; zo blijkt uit een recent persbericht.

 willem@willemscheepers.eu

+31 (0) 651 176 097

IIP_registered_specialist 5020 1192

 270714

Deze week werd het opnieuw duidelijk wat de kracht is van de IiP 0 -meting c.q. het IiP-assessment: het interview! Het interview dat plaatsvindt met een selecte groep medewerkers en managers. Natuurlijk (….) doen mensen graag mee aan een enquête, maar op het moment dat er naar hen wordt geluisterd (NB; iets dat in veel onderzoeken juist niet gebeurt), kunnen er nuances komen die van grote relevantie zijn voor de organisatie. Daarom heb ik dit tegeltje voor je.

Wanneer is er voor het laatst naar je geluisterd?

Wanneer is er voor het laatst naar je geluisterd?

NB: als je op het web de zoekterm ‘IIP assessment report’ hanteert, dan vind je een scala aan assessment reports. M.b.v. de zoekmiddelen kun je dit verfijnen op de basis van de meest recente reports. Het geeft je een idee over de inhoud van een 0 – meting c.q. assessment.

7 Reacties op “Omdat Goede Mensen een Geweldig Bedrijf Maken! De Gids voor de Investors in People Accreditatie en Assessment.

 1. Pingback: Stof tot Nadenken: 3 rapportages gericht op Investeren in Jonge Talenten. | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

 2. Pingback: Richard Branson: ‘Minder werken en meer vrije tijd, het kan!’ Inderdaad m.b.v.: The Power of Three. - ManagementPro·

 3. Pingback: Oplossing personele problemen HoReCa: Investor in People accreditatie. | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

 4. Pingback: Het wordt tijd om Talent op de Balans te zetten; een Raamwerk. #VYT | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

 5. Pingback: Vergrijzing, het is de enige Natuurlijke Bron die nog Groeit; Investeren in Vergrijzing is dan ook een Aanrader. | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

 6. Pingback: Vergrijzing, een Tikkende Tijdbom of een Bron van Natuurlijke Groei? - ManagementPro·

 7. Pingback: Top 10 Entries 2014 gerelateerd aan de Investors in People standaard. | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Investors in People Registered Specialist & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s