12 Kritische HR Trends die je HR Beleid ingrijpend gaan veranderen en hoe dat te realiseren.

In most EU countries labour shortages are well below pre-crisis levels. Job vacancies in 15 Member States in 2013 were 25% fewer than in 2008. Due to weak employment demand people are accepting jobs which do not match their qualification level. In the EU, around 29% of highly-qualified workers are in jobs usually requiring medium- to low-level qualifications.” meldt het EU orgaan CEDEFOP vanochtend. Tekort aan werkgelegenheid is dé uitdaging voor de EU (dus ook voor NL), niet het tekort aan talent….

Toch stelt DELOITTE in een rapport dat tegelijkertijd verschijnt dat kritische vaardigheden momenteel juist schaars zijn: “Critical new skills are scarce—and their uneven distribution around the world is forcing companies to develop innovative new ways to find people, develop capabilities, and share expertise.” Kanttekening bij dit rapport met de titel Global Human Capital Trends 2014: Engaging the 21st-century workforce is dan nog wel dat het hier een wereldwijd onderzoek betreft zoals DELOITTE dat voor het rapport uitvoerde. De dimensie van de arbeidsmarkt is wereldwijd inderdaad ‘iets’ anders dan in de EU.

Deloitte komt met 12 Kritische HR Trends, trends die los van de wereldwijde verschillen ook interessant zijn voor onze organisaties. In een schema ziet dat er als volgt uit:

Bron: Deloitte.com

Bron: Deloitte.com

Van deze Kritische HR Trends werden door de ondervraagde organisaties als HOOG URGENT gekwalificeerd:

 • Leadership

 • Retention and engagement

 • Reskilling HR

Als URGENT:

 • Talent acquisition and access

 • Global HR and talent management

 • HR technology**

 • Overwhelmed employee*

 • Talent and HR analytics

& Als ‘slechts’ BELANGRIJK:

 • Performance management

 • Workforce capability

 • Diversity and inclusion

 • Learning and development.

* De overwhelmed employee, op de één of andere manier spreekt deze urgente trend mij aan ook omdat die relatief ‘nieuw’ is. Het blijkt dat “information overload and the always-connected 24/7 work environment” bijdragen aan het gegeven dat steeds meer werknemers afhaken. Is dit dan het gevolg van ‘Het Nieuwe Werken’?

** Wat ik overigens mis bij deze 12 HR Trends d.i. aandacht voor de essentiële invloed van disruptieve technologieën op HR. Het thema HR Technology behandelt de technologische mogelijkheden binnen de HR functie. Dat terwijl robotica nu al een plaats heeft op de werkvloer.

Om organisaties te helpen aan ideeën heeft DELOITTE een interessante site beschikbaar: Global Human Capital Trends 2014 Engaging the 21st-century workforce.

Wat ‘in dit kader’ (& op dit blog 😉 ) ook nog interessant is, dat is de site die RACONTEUR i.s.m. The Times recent plaatste, een site n.a.v. hun onderzoek naar en rapportage over de voordelen van de betrokkenheid van medewerkers: Employee Engagement & Benefits. ‘Betrokkenheid van medewerkers Leeft’ dus, blijkbaar. Die betrokkenheid ziet er dan als volgt uit in een schema:

Bron: raconteur.net

Bron: raconteur.net

Op deze site kun je m.b.v. een vergrootglas inzoomen op de verschillende infographics. Zo deed ik dat bij de bevinding dat nog voor 2018 192.000.000 werknemers wereldwijd van plan zijn om van baan te veranderen. Als je dan ook nog nagaat wat dat betekent voor verlies aan talent, voor je organisatie, dan wordt behoud en blijvend ontwikkelen van dit talent uiteraard één van de belangrijkste URGENTE (zie hiervoor DELOITTE’s nr. 2) uitdagingen c.q. trends.

De rode draad in de verschillende berichten is: betrek je talent, ontwikkel je talent, investeer in je talent en laat je organisatie continueren! Het kan niet anders dan dat je dit realiseert m.b.v. je accreditatie als: Investor in People! 🙂

Advertenties

3 Reacties op “12 Kritische HR Trends die je HR Beleid ingrijpend gaan veranderen en hoe dat te realiseren.

 1. Pingback: 12 + 1 Kritische HR Trends die je HR Beleid ingrijpend beïnvloeden. - ManagementPro·

 2. Pingback: Top 10 Entries 2014 gerelateerd aan de Investors in People standaard. | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Investors in People Registered Specialist & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

 3. Pingback: Top 10 Entries 2014 gerelateerd aan de Investors in People standaard. | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Investors in People Registered Specialist & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s