Stel dat IMTECH het Investors in People Raamwerk integraal had geïmplementeerd…..

Maak je van de titel van de entry een vraag dan wordt het een hypothetische vraag: m.n. bij het onderzoek binnen het vakgebied ‘Management’ kun je gepasseerde zaken/gebeurtenissen niet meer herhalen. Management is geen laboratorium onderzoek….. Soms zou je willen dat het dat toch was, zoals nu bij het faillisement van IMTECH.

Interessant is het om te weten dat een onderdeel van IMTECH nl. IMTECH Maintenance gedurende langere tijd een ‘Investor in People’ is geweest. In die periode besteedde o.m. de media site InstallMedia aandacht aan ‘Investor in People IMTECH Maintenance’ in het artikel ‘Innovatie op het gebied van Human Resources’. IMTECH was innovatief en daarbij paste het IiP Raamwerk uitstekend.

Op het moment dat men koos voor IiP stond IMTECH Maintenance aan de vooravond van een integratie van 3 tot dan toe zelfstandige onderhoudsorganisaties. Bart Uitendaal, vestigingsmanager IM te Amersfoort daarover

Mensen kwamen uit totaal verschillende culturen. Veel energie is en wordt gestoken in het realiseren van één cultuur. Uiteindelijk is na drie jaar de stapgezet om voor het ‘Investors in People’ certificaat op te gaan. (….)

In het artikel vult Mildred Hulskamp, IM’s P&O functionaris, hem aan met:

IiP gaat om communiceren, opleiden, borgen, om respect en het gaat om waarden. Eigenlijk hebben we dat allemaal wel maar we leggen de knoopjes niet.

Dan komt ook Job Knoester, IM’s vestigingsmanager in Den Haag nog aan het woord:

Belangrijk argument om met IiP aan de slag te gaan was dat we binnen IMTECH hebben vastgesteld dat voor een lange termijn continuïteit ons personeelsbeleid naar een strategisch niveau diende te worden getild. We zien HRM daarbij als een strategische succesfactor, zonder dat kunnen we niet overleven.

In de huidige situatie is die laatste constatering van Knoester natuurlijk macaber: ‘zonder Strategisch HRM overleven we niet’……

IMTECH Maintenance is alweer enige tijd niet meer geaccrediteerd als IiP-er. Op hoger niveau had men blijkbaar andere plannen zoals dat wat curator Louis Deterink eerder deze week noemt

De explosieve groei door gefinancierde overnames en het aangaan van verlieslatende projecten.

Niet alleen Strategisch HRM maar ook het daaraan gerelateerde IiP, paste daarin blijkbaar niet.

Stel dat IMTECH het Investors in People Raamwerk integraal had geimplementeerd…..

Uitendaal, Hulskamp en Koenders weten goed aan te geven waarom IM koos voor IiP: – samenvoeging, – cultuurverandering, – continuïteit. Het zijn vergelijkbare redenen waarom andere Nederlandse organisaties zoals GEODIS en CROON kiezen voor de erkenning als ‘Investor in People’.

Tot slot, meerdere partijen tonen interesse in (delen van) de IMTECH organisatie. Eén daarvan is het in Helmond gevestigde KUIJPERS. Laat nu KUIJPERS Maintenance momenteel ook werken aan de implementatie van het IiP gedachtengoed. IM + KM, het zou een mooie combinatie op kunnen leveren….. 😉

NB; In ‘mijn andere (ManPro) blog’ schrijf ik hierover de entry IMTECH en de totalitaire organisatiecultuur…..

Het commentaar daarop van Willem Mastenbroek sr. zegt ‘in dit IiP kader’ veel, zo niet alles:

“Hoi Willem

Wanbeleid, narcisme, grootheidswaanzin. Je slaat de spijker op de kop.

Was het bedrijf te redden geweest met het Investors in People Raamwerk?
Ik denk niet dat de top daarvoor open had gestaan. In hun eigen beleving was men met veel belangrijker zaken bezig.

Men had niet geweten wat Investors in People is en men had zich er ook niet in verdiept. In zo’n organisatie is bestuurlijke wijsheid ver te zoeken. Men heeft in de top geen enkele interesse in moderne vormen van organiseren en managen. ‘First things first’ nietwaar! Poen & Prestige dus.”

291215

Lees ook hoe een organisatie als KUIJPERS te Helmond oud-medewerkers van IMTECH weet te waarderen in Over Prijsvechters en Consultants.

Advertenties

2 Reacties op “Stel dat IMTECH het Investors in People Raamwerk integraal had geïmplementeerd…..

  1. Pingback: IMTECH en de totalitaire organisatiecultuur….. - ManagementPro·

  2. Pingback: Top 5 van de door Jullie Meest Gelezen Entries in 2015 | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Author, Tutor, Investors in people Practitioner & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s