Top 5 van de door Jullie Meest Gelezen Entries in 2015

Een jaar sluit je in je blog af met ‘meest’ gelezen entries, ook hier dus. Zelfs als is dit blog nu al 10 jaar (….) een ‘niche blog’, toch trekt het ieder jaar meer lezers: 2015 was het Topjaar & da’s mooi. Zo waren er in 2015 10.000 unieke lezers!

& Dat voor een ‘niche blog’ dat zich specifiek richt op thema’s die bij veruit de meeste organisaties in ons land nog niet eens op de managementagenda staan: Strategisch HR(R)M, Strategic Alignment, Investors in People…..

Daarin blijf ik veranderingen brengen, ook de komende tijd. Maar nu eerst de Top 5 van de door jullie meest gelezen entries in 2015 met op No. 1 Interessante Dominante HR Thema’s

Deze entry stamt (alweer) uit 2009. Dat de entry steeds vaker wordt gelezen/geraadpleegd geeft (ook) aan dat ‘HR’ een (management)thema is dat meer aandacht krijgt, & terecht. Hoewel ik de entry met enige regelmaat actualiseer, zijn de oorspronkelijke thema’s nog opmerkelijk relevant. & Da’s misschien maar goed ook…

Op No. 2: Een idee voor een MT (vergadering)

D.i. nog zo’n ‘gouwe ouwe’: uit 2005 alweer. Dat ‘oude’ entries het goed doen komt ook dat de entries uit dit blog het ‘goed’ doen in de zoekmachines. Daarnaast: effectiever, efficiënter vergaderen, welk MT, DT, Bestuur e.d. wil dat niet?

Met stip op No. 3: Wat is Werk-Ethiek eigenlijk?

‘Met stip’ omdat deze entry, uit 2010, opeens binnenkomt in de Top, ‘vanuit het niets’. Mogelijk dat o.i.v. maatschappelijke veranderingen (w.o. zakkenvullerij, fraudes, verspillingen, mismanagement) het thema ‘ethiek’ meer gaat ‘leven’. Als dat zo is, dan beschouw ik dit als een compliment!

Op No. 4: Stel dat IMTECH het Investors in People Raamwerk integraal had geïmplementeerd…..

No. 4 is de 1e entry die ik dit jaar publiceerde. De IMTECH affaire kreeg in de media dan ook meer dan genoeg aandacht. Wat IMTECH ‘in dit kader’ interessant maakt d.i. dat IMTECH in het recente verleden een ‘Investor in People’ is geweest, een managementtool waarvoor het management op dat moment bewust koos (en mogelijk weer onbewust liet gaan…..).

Op No. 5: André de Waal over zowel Investors in People als over de High Performance Organization

Mooi, vind ik, dat deze entry de Top 5 heeft gehaald. 2016 starten we namelijk met de introductie in ons land van de nieuwe 6e versie van het Investors in People Raamwerk, gericht op de ‘High Performance Organisation’. Met zijn HPO gedachtengoed heeft prof. André de Waal zich verbonden aan de internationale IiP-Community.

’10 jaar schrijven over Investors in People c.q. Strategisch H(R)RM, kan dat?’ is een vraag die me vaker wordt gesteld & idd.: dat kan, ook in 2016. 😉

Nieuwjaar 2016

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s