NIEUW: Strategisch HRM, een Dagboek; over SHRM, over IiP!!

Een dagboek over Strategisch Human Resources Management (SHRM), kan dat? Jazeker, er verschijnen regelmatig berichten die relevant zijn voor een cruciale Strategische kijk op de mannen en de vrouwen die je inzet, of wil inzetten, voor je organisatie. Het zijn vaak berichten met een lange houdbaarheidsdatum.

SHRM wordt nu m.n. toegepast door multi- en transnationals. Bij andere, kleinere typen organisaties zie je het nauwelijks toegepast. Wel zie je P-Beleid c.q. HR-Beleid. Wat is het verschil?

Personeelsbeleid richt zich op de korte termijn zoals: salarisverwerking, ziekteverzuim, personeelsdossiers e.d. Taken die geautomatiseerd kunnen worden.

HR beleid richt zich op de middellange termijn zoals: aantrekken c.q. afvloeien van medewerkers, advies m.b.t. opleiding en ontwikkeling, soms aangevuld met iets als een diversiteit beleid.

SHRM richt zich op de lange termijn: ‘Welke kwaliteiten aan medewerkers hebben we nodig voor onze Strategie? Welke invloed hebben disruptieve technologieën, robotica, autonoom vervoer e.d. op de werkplek? Wat betekent de holacratie voor de medewerker?’

Bij de toepassing van SHRM investeer je in je medewerkers om rendement te behalen en continuïteit te waarborgen. Vandaar de link van SHRM met het ‘Investors in People Raamwerk’: continue ontwikkelen en verbeteren met als resultaat: ‘Outperformance’!

Ik wens je, opnieuw, veel lees plezier in het alweer 7e boek dat vandaag verschijnt n.a.v. de entries in dit blog.

Je vindt zowel de soft cover als het interactieve(!) e-boek in mijn LULU boekhandel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s