Het Investors in People Model wordt vernieuwd!

In de ruim 2 decennia dat het Investors in People Model nu bestaat is de inhoud, zijn de indicatoren, al enkele malen vernieuwd. Het Model wordt regelmatig aangepast aan de wensen & behoeften van de klanten, de gebruikers, de organisaties die zichzelf continue willen ontwikkelen.

Lag de focus voor IiP-werkgevers oorspronkelijk bij het succesvol kunnen opleiden & ontwikkelen van je medewerkers en je managers. Inmiddels ligt de focus van Investors in People op de continue ontwikkeling van de organisatie als geheel. Daarmee is het in de laatste jaren een succesvol consultancy tool gebleken.

Maar daarmee stopt het Model niet. Ook (of zeker…..) IiP ontwikkelt zich. Al enige tijd buigt een internationale werkgroep zich op de verbetering en ontwikkeling van de uitgangspunten. Daarvoor wordt m.n. gebruik gemaakt van de ervaringen en de wensen/behoeften van de bijna 30.000 klanten in 75 landen. Op dit moment is er een ‘tussenstand’, een tussenstand die je een idee geeft over de focus en uitgangspunten van de vernieuwde Investors in People Standaard. (NB; binnen de nieuwe standaard speelt het HPO gedachtengoed van André de Waal een belangrijke rol, in de loop van 2015 publiceert hij over de link HPO <=> IiP)

Voor nu alvast ‘een tip van de sluier’: De vernieuwde doelstelling is High Performance through People Excellence. De ontwikkelkaders daarvoor zijn:

  • Leading and Motivating People;
  • Supporting People to Do the Right Things;
  • Moving the Organisation Forward;
  • aangevuld met maatwerk modules (NB; iedere organisatie is uniek).

In een voorlopig schema, de bekende ontwikkelcyclus, ziet dat er dan als volgt uit.

Bron: investorsinpeople.co.uk

Bron: investorsinpeople.co.uk

Zie ook: High performance people management.

In de kern van deze vernieuwde IiP Cyclus zie je, niet voor niets, staan Business Ambition. Net zoals nu zal het IiP Model ‘maatwerk’ zijn, maatwerk aan de ambities en uitdagingen van de (a.s.) Investor in People.

Naar verwachting wordt het vernieuwde Investors in People Model in 2015 geintroduceerd. Maar je weet: jouw organisatie hoeft daarop niet te wachten! 😉

Mail: willem@willemscheepers.eu