Hoe leg je het Investors in People Raamwerk uit aan Amerikaanse studenten?

 

Hoewel bedrijven in de Verenigde Staten minder last hebben van vacatures voor cruciale functies (NB; zoals je wellicht weet heeft de VS een aantrekkingskracht op talent, zo vertrekt binnenkort één van mijn talentvolle nichtjes richting Silicon Valley) dan hun EU collegae, zijn een aantal belangrijke Strategisch HRM thema’s universeel.

We kunnen daarbij denken aan:

  • Talent Management
  • High Performance Organisation
  • Recruitment and Selection
  • Learning and Development
  • Management & Leadership.

Deze weken verzorg ik aan de Universiteit van Maastricht voor studenten van de Texaanse Baylor University enkele Summer School colleges gericht op International Human Resources Management.

In één van de colleges behandel ik: Crucial Topics within HRM. Op dat moment ontkom je er niet aan om het “Investors in People Versie 6 High Performance Organization raamwerk” ‘voorbij te laten komen’. De ‘overlap’ van de basis van het IiP/HPO raamwerk met onderwerpen die (zeker) momenteel cruciaal zijn binnen de arbeidsmarkt c.q. op het gebied van Strategisch HRM, is te groot.

(ook) De Amerikaanse studenten zijn onbekend met IiP. Toch zijn er diverse vestigingen in de VS van multinationals, IiP geaccrediteerd. Ook verschillende Amerikaanse ondernemingen zijn bekend met Investors in People. Estée Lauder is er daarvan één. Daarom: een college.

Tegelijkertijd in ons land:

“Maar het gebrek aan personeel dreigt wel roet in het eten te gooien. Vergeleken met andere eurolanden is de situatie bij ons het meest nijpend. (….) Ondernemers die nu niet kunnen groeien hebben dat in de eerste plaats aan zichzelf te wijten. En dan vooral aan hun personeelsbeleid.”

Bron: ‘Nederland bleef zwelgen in de crisis, en vergat zo te werken aan het echte probleem.’

Idd, wij vergaten, crisis of niet, te investeren in talent, met nu een logisch gevolg: het vinden van bekwaam personeel is momenteel de grootste belemmering voor groei mogelijk zelfs continuïteit van de organisatie….. College stof, dus.

In deze entry een synopsis uit dat college. Zo is er naast de Slide Share ook een You Tube.

Volgende week besteed ik in het ManagementPro blog aandacht aan de inhoud van enkele andere Summer School colleges.

Ook, net zoals deze jonge Amerikaanse vrouwen en mannen, geïnteresseerd in de mogelijkheden van IiP/HPO? Laat het me weten op willem@willemscheepers.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s