CROON: E-College en Engels ondertitelde YT.

Binnen het ‘Investors in People landschap’ in ons land, is CROON Elektrotechniek een bijzondere/prettige uitzondering. Zoals veel Britse IiP-collegae van CROON weet deze werkgever de mogelijkheden van het Investors in People Raamwerk, waarvan de Standaard met 39 indicatoren ‘slechts’ een onderdeel is, volledig te benutten. Dat is in ons land uitzonderlijk, waarbij natuurlijk (….) meespeelt het (helaas) nog beperkt aantal NL erkend Investor in People werkgevers.

Zo heeft CROON het E-College:

Het E-College, het ontwikkel- en opleidingsinstituut van Croon, ondersteunt eigen Croontalenten om zich verder te ontwikkelen. Door o.a. leerprogramma’s aan te bieden gericht op techniek, projecmanagement (IPMA: International Project Management Association), leiderschap en management, veiligheid en sales. Het E-College biedt ook gerichte houding- en gedragsprogramma’s en specifieke bedrijfseigen trainingen.

Dat laatste, ‘specifieke bedrijfseigen trainingen’, is interessant & relevant om dat het hier genoemde ‘houding & gedrag’ m.n. ‘bedrijfseigen’ is. Houding en gedrag van medewerkers, en van leidinggevenden, wordt bepaald door de (vaak) unieke Missie en de Kernwaarden van de organisatie. Het is onderdeel van de organisatiecultuur. Het past ook bij de IiP-uitgangspunten: iedere organisatie is Uniek! Geen IiP-project is dan ook hetzelfde.

Croon:

Het E-College is een praktische, conceptuele uiting van het Investor in People zijn.

CROON is hiermee zelfs een stapje verder gegaan door E-College ook voor de Poolse vertegenwoordiging te introduceren:

E-College is een initiatief van Croon om de vmbo-,mbo-, hbo-, tu- en wo-kandidaat vakinhoudelijk en organisatorisch goed aan te laten sluiten op de constante organisatieontwikkeling van Croon. In 2012 sloot het E-College zijn eerste samenwerkingsconvenant met de Technische Universiteit in Gdansk. Daarnaast is er verder invulling gegeven aan de vorming van de zogenaamde Tectutorials.

Goed voorbeeld doet volgen? Dat kan, natuurlijk. Mail me op willem@willemscheepers.nl

VID: de motivatie video die CROON Elektrotechniek eerder plaatste op YouTube waarin hun keuze voor en werkwijze met de IiP-accrediatie wordt toegelicht, is er nu ook Engelstalig ondertiteld. (ook) Een prima initiatief, het zou ‘zo maar’ kunnen bijdragen aan het aantrekken van talentvolle engineers vanuit andere landen….

& Wie wil er niet werken bij een organisatie die Investeert in de Medewerkers? 😉

Advertenties

2 Reacties op “CROON: E-College en Engels ondertitelde YT.

  1. Pingback: ‘Preferred Employer’, Lust of Last? | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Univ.docent Strategisch HR®M, Investors in people Practitioner & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

  2. Pingback: 2018: Arbeidsmarkt Knelpunt voor Economische Groei, Kansen al over dus. Toch wil Erik niet weg bij zijn Werkgever..... - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s