10 jaar Bloggen over één onderwerp (NB: #IiP) kan dat?

Jazeker, dat kan. Zo is dit blog, waarin ik me richt op het Investors in People Raamwerk, vandaag 10 jaar ‘In de Lucht’!

Tien jaar geleden was ik 5 jaar een ‘Investors in People Registered Specialist’. Het leek mij er op dat er in ons land wel wat meer aandacht mocht worden gegeven aan de achtergronden, de betekenis, de inhoud en het potentiële rendement van ‘Investors in People’. Omdat de (marketing) middelen beperkt waren, en ik een voorkeur heb voor Gratis 😉 , bleek een blog de ideale oplossing.

Na enkele jaren bloggen over IiP realiseerde ik me echter (al) dat een blog niet de marketing intensiteit heeft om klanten ‘en masse’ over de streep te kunnen trekken: vooral veel lezers maar nauwelijks kopers. Op dat moment besloot ik om in het blog meer de aandacht te leggen op het principe van de ‘database’: een verzameling informatie over één specifiek onderwerp t.w.: Investors in People!

Eerlijk is eerlijk: de grootste gebruiker van dit archief dat ben ik zelf, feitelijk heb ik mijn IiP-archief dan ook openbaar gemaakt en gratis aan geïnteresseerden beschikbaar gesteld. Van die mogelijkheid wordt dankbaar gebruik gemaakt. Let wel het is een niche-blog maar toch wisten ruim 100.000 unieke bezoekers het blog te vinden. Onder hen zijn er enkele tienduizenden regelmatige bezoekers en dat aantal stijgt de laatste jaren gestaag. Dit IiP-blog voldoet nog steeds aan een behoefte blijkbaar….

Zo plaatste ik dit jaar pas 4 entries, over de reden voor dat ‘pas’ zo dadelijk meer, toch wisten in 7 weken tijd 865 bezoekers 1.300 entries in zich op te nemen. Interessant, voor mij, is ook dat de bezoekers dit jaar al uit 9 landen afkomstig zijn; er is dan ook relatief veel Engelstalige tekst op deze site.

Intussen ontwikkelt de IiP Standaard zich logischerwijs voort, continue ontwikkeling staat tenslotte aan de basis van het raamwerk, en zo verschijnt er dit jaar de 6e versie, een nieuwe versie die gericht is op de principes van ‘High Performance Organization’. Verder blijkt dat het interesse in het IiP Raamwerk internationaal in een mooi tempo toeneemt. In het Verenigd Koninkrijk is 40% van de werkgevers met meer dan 100 medewerkers in dienst al geaccrediteerd als ‘Investor in People’, een veelvoud van deze Britse Midden- en Groot bedrijven is bezig de accreditatie te behalen. Internationaal is er m.n. interesse in IiP bij multinationals. Zij hanteren Investors in People als benchmark instrument tussen de verschillende internationale vestigingen: de (mogelijk) verschillende culturele principes zijn voor het Raamwerk gelijk. Eén van de multinationals die hiertoe de aanzet heeft gedaan is JAPAN TOBACCO International (JTI).

& Zo voer ik eind maart, samen met gewaardeerd IiP-collega Yttje Visser, i.o.v. Investors in People International assessments uit bij de Duitse multinational GEODIS Logistics, een in meerdere EU landen gevestigde werkgever met 42.000 medewerkers. Gaat het in ons land wat traag met de acceptatie van IiP als(succesvol) business model, dan gaan we de grens over…..

Hoe nu verder met dit blog? Volgen er nog 10 jaar? Wie weet, de toekomst zal het ons leren. I.i.g. verwacht ik op korte termijn meer te kunnen melden over IiP i.c.m. HPO en over mijn ervaringen bij multinationals. Maar zoals je kan zien aan de links/bronnen rechts op deze pagina, hanteer ik nu een scala aan multimedia middelen om ‘de IiP-boodschap’ te verspreiden. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan meer dan alleen dit blog.

*VID: IiP UK start binnenkort met de Outperformance Roadshows 2015. (NB: outperformance: beter presteren dan ‘de rest’) Eén van de inleiders tijdens deze roadshows is Sir Dave Brailsford MBA, CBE  de coach die het VK medailles bracht tijdens LONDON 2012 en tijdens meerdere uitvoeringen van de Tour de France. Zijn advies:Not investing in people is a huge risk……‘ It is indeed….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s