IiP opnieuw bezocht……

Het behalen van de status als ‘Investor in People’ blijkt een significant positief verband te hebben met opleiding, ongeacht of het overwogen opleidingsresultaat afkomstig is van de reacties van werknemers of werkgevers. Dat we vergelijkbare resultaten hebben gevonden op trainingsresultaten die zijn afgeleid van twee verschillende bronnen, is geruststellend.

Een positieve link naar training is ook gerapporteerd in enkele eerdere studies, zoals Hoque (2003), die gemiddeld verbeterde trainingspraktijken in IiP-organisaties rapporteerde, en Hoque en Bacon (2008), die een positieve link met training vonden voor beroepen op een hoger niveau. Zoals opgemerkt in het literatuuronderzoek, gaan veel van de onderzoeken naar de IiP-standaard tot nu toe niet in op de kwestie van zelfselectie van organisaties, waarbij wordt vertrouwd op cross-sectionele en/of kwalitatieve studies.

Het is alweer ‘even’ geleden dat ik hier inging op het Investors in People model. Niet dat het niet meer bestaat, sterker nog na 30 jaar neemt het aantal deelnemende organisaties ook in internationaal verband nog steeds toe. Alleen is IiP in ons land nooit echt van de grond gekomen en da’s jammer.

Dat dit jammer is, en dan m.n. voor organisaties/werkgevers, blijkt uit het recent gepubliceerde onderzoek ‘Organisational accreditation, workforce training and perceptions of performance‘.

De met het onderzoek verkregen resultaten suggereren een significant verband tussen het behalen van de IiP accreditatie en de training van het personeel van de organisatie. De accreditatie is ook gekoppeld aan de positieve beoordeling door managers van de prestaties van de organisatie, die voortkwam uit hun optimisme over de arbeidsproductiviteit in het algemeen.

Als dat zo is, zouden organisatorische beleidsmakers de regeling verder moeten promoten om de acceptatie te vergroten. Zoals hierboven opgemerkt, speelt de opleiding van personeel een belangrijke rol bij het verbeteren van de arbeidsproductiviteit en het concurrentievermogen van de organisatie. Het kan ook een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de acceptatie van technologie, wat de arbeidsproductiviteit waarschijnlijk verder zal verhogen.

Het gedachtengoed achter het continue ontwikkelmodel genaamd Investors in People ofwel: gericht investeren in de ontwikkeling van je medewerkers, blijft 30 jaar na dato nog steeds van/een Kracht.

Willem E.A.J. Scheepers v/m IiP practitioner. Mail: willem@willemscheepers.eu

Bron: investorsinpeople.com

IiP Revisited, 30 jaar later……..

Een Reactie op “IiP opnieuw bezocht……

  1. Pingback: Diversiteit: It's (still) in the People, not in the Paper...... - ManagementPro·

Plaats een reactie