Kent u ook tekorten?

En met ‘tekorten’ bedoel ik hier dan:
 
een tekort aan gekwalificeerd personeel.
 
2 nieuwe onderzoeken:
  1. een europees onderzoek door bureau Robert Half Finance & Accounting, dat signaleert dat

    "Na een periode waarin bedrijven vooral vacaturestops afkondigden, lijkt de vraag naar gekwalificeerd personeel weer toe te nemen. Zelfs zodanig dat er sprake lijkt van een tekort aan goed personeel. Hoewel organisaties zich wel bewust zijn van een dreigend tekort aan gekwalificeerde medewerkers hebben zij tot op heden géén maatregelen getroffen."  De onderzoekers van RHF hopen, overigens, dat dit niet (weer) leidt tot het aanbieden van extreme ‘packages’ (zoals luxe lease auto’s) aan ‘would be’ medewerkers……

  2. het CWI(Centrum van Werk & Inkomen) verwacht na een recent onderzoek dat: ‘in de komende jaren het aantal banen sterker groeit dan de (nb: beschikbare) beroepsbevolking.’

Bereidt u nu zichzelf, samen met uw organisatie, maar vast voor op beide ontwikkelingen. Wellicht is het een ideedat u, bij dit dreigende tekort, eerst eens kijkt wat u met de nu reeds aan u ter beschikking staande middelen (d.i. mensen) kunt doen. Misschien kunt u hen door Onderhoud, d.i. Opleiding & Ontwikkeling, op het door u c.q. voor uw organisatie gewenste niveau brengen. Deze beschikbare middelen laten renderen.

(NB: De investering hierin zal nauwelijks meer zijn dan een investering in een Fleet Lease voor nieuwe medewerkers, nieuwe medewerkers die zich dan ook nog maar eens dienen te bewijzen.)

Overigens, de signalering van het CWI is des te meer interessant als we dit onderzoek leggen naast de eerder bevindingen van het RWI (nb: de Raad voor Werk en Inkomen; een geheel ander orgaan), de laatsten signaleren namelijk een ernstig tekort aan arbeidskrachten, en dat op een korte termijn al, zeker als we nu ook nog eens op zoek zijn naar arbeidskrachten met goede arbeidskwalificaties…… (zie over het rapport van het RWI eerdere entries in het april archief)

Als het je liquiditeit betreft dan ga je (nb: meestal) sparen zodra je een tekort aan ziet komen, nu is wellicht dat moment in dit kader (ook) al gekomen.