Familiebedrijven Investeren Minder in Medewerkers dan Niet-Familiebedrijven….

“Anders dan vaak wordt gedacht, investeren familiebedrijven minder in hun werknemers dan niet-familiebedrijven.
Ze laten hierdoor soms onnodig kansen liggen en zijn in bepaalde opzichten zelfs te kenschetsen als een ‘minder goede’ werkgever dan niet-familiebedrijven.”

Da’s een pijnlijke conclusie in het zojuist gepubliceerde onderzoek “Het Familiebedrijf als Werkgever, Winnend Werkgeverschap” met als subtitel ‘Investeren in medewerkers leidt tot beter resultaat’. Het zal je niet verbazen dat ik het met deze laatste constatering helemaal eens ben…..

Naast de conclusie dat m.n. familiebedrijven (NB; in Nederland zorgen familiebedrijven voor 29% van de banen) minder investeren in hun medewerkers, volgen er nog enkele interessante resultaten: meer dan niet-familiebedrijven vertrouwen familiebedrijven op de loyaliteit van hun medewerkers; een goede work-life balans voor hun medewerkers lijkt aan familiebedrijven nauwelijks besteed; dat geldt ook voor de thema’s diversiteit en duurzaamheid.

Het onderzoek is uitgevoerd door ECFB, BDO en RABO onder ‘duizenden bedrijven in 37 verschillende landen, waaronder Nederland’ en samengevat in deze YT.

De 5 conclusies uit dit onderzoek zijn, en ik citeer het rapport:

  1. Familiebedrijven kunnen meer in hun werknemers investeren. Anders dan vaak wordt gedacht, investeren familiebedrijven minder in hun werknemers dan niet-familiebedrijven. Ze laten hierdoor soms onnodig kansen liggen en zijn in bepaalde opzichten zelfs te kenschetsen als een ‘minder goede’ werkgever dan niet-familiebedrijven.
  2. Veel familiebedrijven leunen behoorlijk op medewerkersloyaliteit. Niet-familiebedrijven investeren meer in hun werknemers via training en opleiding, en accepteren tegelijkertijd dat medewerkers hun carrière op enig moment weer buiten het bedrijf zullen voortzetten. Familiebedrijven bieden hun werknemers in de eerste plaats baanzekerheid en verwachten daar veelal een loyale houding voor terug.
  3. Familiebedrijven kunnen hun financiële prestaties verbeteren door meer te investeren in werkgeverschap. Goed werkgeverschap hoeft niet alleen geld te kosten. Integendeel zelfs: uit dit onderzoek blijkt dat meer investeren in werknemers juist heel verstandig kan zijn. Beter werkgeverschap resulteert namelijk in een significant beter rendement: zowel het rendement op het totaal vermogen als het eigen vermogen blijkt met enkele procenten te kunnen stijgen.
  4. Familiebedrijven zijn minder ‘familievriendelijk’. Ze doen minder om hun werknemers te helpen om carrière en gezinsleven te combineren dan hun tegenhangers. Zo is er minder vaak kinderopvang beschikbaar. Ook werken familiebedrijven significant minder vaak met flexibele werktijden dan niet-familiebedrijven.
  5. Verder valt op dat maar 3 procent van de familiebedrijven een beleid op het gebied van diversiteit heeft, tegenover 39 procent van niet-familiebedrijven.
  6. Ook investeren ze minder voor duurzaamheid, gezondheid en veiligheid omdat ze hier minder druk voelen vanuit aandeelhouders en de maatschappij.
  7. Last but not least: in salaris en mogelijkheden voor promotie hebben medewerkers van familiebedrijven een achterstand op hun collega’s in dienst bij niet-familiebedrijven.

De onderzoekers reken voor dat een familiebedrijf met een jaarwinst van zo’n €700 mln door niet te investeren in hun medewerkers tientallen miljoenen aan nettowinst misloopt.

Opgegroeid in een familiebedrijf, en mijn advies en ondersteuning m.n. inzettend voor familiebedrijven, herken ik de uitkomsten. Hoewel er vervolgens ook uitzonderingen zijn c.q. ontstaan, familiebedrijven die de aangehaalde thema’s tot Actie hebben gemaakt en die zich daarmee vervolgens binnen hun markt op een positieve manier onderscheiden.

De onderzoekers geven tips om tot verbetering te kunnen komen. Interessant maar deze tips zijn op zichzelf staand, een integraal raamwerk ontbreekt. Daartoe doe ik dan maar een aanzet: het raamwerk getiteld ‘High Performance Investors in People‘ (brochure). Het biedt je organisatie de mogelijkheid tot een integrale aanpak op een manier waarvan je de acties samen met je team bepaalt.

HPO/IiP is een, internationaal, bewezen raamwerk ook voor familiebedrijven. Een raamwerk dat tevens de basis kan zijn voor je Strategisch HRM Beleid.

Maar wat je ook als familiebedrijf doet, welke aanpak dat je ook kiest: dat je hier met niets doen kansen laat liggen mag duidelijk zijn.

Willem E.A.J. Scheepers


Hoe word je organisatie een Investor in People?

2 Reacties op “Familiebedrijven Investeren Minder in Medewerkers dan Niet-Familiebedrijven….

  1. Pingback: Nijpende Krapte op de Arbeidsmarkt, wat kun je nu nog doen? | Willem E.A.J. Scheepers, Universitair docent Strategisch HR®M, Investors in people Practitioner @ VirtualBusinessConsultant.eu·

  2. Pingback: CEO VDL Groep Willem van der Leegte: 'de 4e Industriële Revolutie vraagt om Investeren in Medewerkers'. - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s