Nationale Politie trekt Nul Euro uit voor Training in Digitale Opsporing….

Korps komt 20 miljoen tekort voor gewenste opleidingen.

Meldt De Telegraaf vanochtend. Eén van de gevolgen van dit geld tekort is dat er de komende tijd niet wordt geïnvesteerd in digitale opsporing, een activiteit die juist tot de kern van de activiteiten zou gaan behoren.

Op zich jammer natuurlijk, dat er geen geld is voor training, ontwikkeling, opleiding maar volgens recent onderzoek van McKinsey is dat ook weer niet zo héél erg. Want:

Te veel traditionele training en herscholing ‘loopt van de rails’ omdat het geen duidelijk pad c.q. uiteindelijk doel naar nieuwe c.q. betere resultaten oplevert, te zwaar leunt op theorie versus praktijk, en geen rendement laat zien.

BronRetraining and reskilling workers in the age of automation.

Dit past bij de mening van relatief veel werkgevers: training en opleiding sluiten onvoldoende aan op de ‘praktijk van alle dag’ en dat geldt niet alleen voor het reguliere onderwijs maar ook voor een essentieel deel van de opleidingen en trainingen dat wordt aangeboden om de medewerkers te bij- of herscholen.

Dat betekent, hier in eerste instantie voor de Nationale Politie, dat je tot de dag dat er weer geld beschikbaar komt voor opleiding en ontwikkeling, je ruim voldoende tijd hebt jezelf en je organisatie te buigen over de vraag: wat is er inhoudelijk nodig aan essentiële en kwalitatieve training en herscholing om goede aansluiting te krijgen op de dagelijkse praktijk voor nu en in de (nabije) toekomst? Mogelijk bespaar je met deze strategische benadering ook nog eens geld…..

Hoe we dat noemen? Een (aanzet tot een) Strategisch HR(R)M Beleid (NB; de link gaat naar een Prezi)! De YT uit deze Prezi, een ‘oudje’ wellicht en daarom nog wat traag, geeft je al een 1e idee.

Een Strategisch HR(R)M Beleid dat aan de basis kan staan van de High Performance organisatie, een fase in het organisatie ontwikkelproces waarvandaan de Nationale Politie nog ver verwijderd is.

Om de toekomst van hun organisatie te kunnen borgen is 82% van de door McKinsey benaderde eindverantwoordelijken van mening dat bij- en herscholing van de medewerkers voor de 1/2 bijdraagt aan het vullen van het ‘gat’ aan kennis en vaardigheden waarmee hun organisaties binnen afzienbare tijd worden geconfronteerd.

De andere 1/2 dient afkomstig te zijn uit werving en selectie. Gezien aangehaald ‘achterstallig onderhoud’ en de vergrijzing van de huidige populatie, wordt werving en selectie ook voor de Nationale Politie een meer dan zéér serieuze optie.

‘Mooi’, zou je zeggen maar we gaan voor nu dan ´even´ voorbij aan de vraag of er zoveel talent beschikbaar is/komt. Erik wil iig niet weg bij zijn huidige werkgever. Het blijkt dat zijn werkgever een High Performance organisatie is en laat ik recent het schaarse talent nu net het advies te hebben gegeven: Ga Werken bij een HPO!

Dat zou, op termijn, ook de Nationale Politie kunnen zijn: high performing…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s