IiP-er AVANS en MAS: Winnaars!

“Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat we al zo lang zulke goede resultaten halen en tegelijk: als je de betrokkenheid en bevlogenheid van onze medewerkers ziet en meemaakt, begrijp je het wel.”

Da’s de reactie die Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van AVANS, geeft nu bekend is dat AVANS niet voor het eerst als beste hogeschool naar voren komt in de Keuzegids HBO.

“Wij investeren in onze medewerkers en streven naar een hoge kwaliteit van dienstverlening. Onze organisatie loopt voorop in ontwikkeling. Want goed onderwijs realiseer je alleen met goede mensen.

Met professionals die zich gewaardeerd voelen en met plezier naar het werk gaan. Die ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en betrokken worden bij vernieuwing van het onderwijs.” 

Aldus directie AVANS’ Academie voor Industrie en Informatica (AI&I) bij het behalen van de accreditatie als ‘Investor in People’ in 2015.

Er is voor dit succes (natuurlijk) meer nodig dan alleen de accreditatie als ‘Investor in People.’ Studenten die deelnamen aan het onderzoek van de Keuzegids HBO waarderen m.n. de sfeer bij AVANS. ‘Sfeer’ is een ruim begrip. Maar als de sfeer onder je medewerkers goed is, dan is de kans groot dat die sfeer ook goed is onder je cliënten, onder je studenten.

Succesvol investeren in zowel medewerkers als studenten, draagt zeker bij aan die sfeer; AVANS: een winnaar!

Nog zo’n winnaar is MAS Dienstverleners. In de serie ‘Uitblinkers in Zaken’ presenteert ZIGGO momenteel Rahma El Mouden, oprichter van het Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf.

MAS Dienstverleners behoorde meer dan een decennium terug tot één van de eerste organisaties in NL die het IiP raamwerk ‘omarmden’. In het verlengde van die accreditatie ontving MAS in 2005 de ‘Hoogvlieger’. Jury voorzitter Wessel Ganzevoort merkte op:

De Hoogvlieger kenmerkt zich als een lerende organisatie waarbij de medewerkers betrokken zijn bij de ontwikkeling van de organisatie en dus bij de ontwikkeling van henzelf.

Het één kan niet zonder het ander: dankzij het ontwikkelen van medewerkers ontwikkelt een organisatie zich, ‘Bedrijven groeien als hun mensen groeien.’, nu meer dan ooit.

Bij M.A.S. betekent dit ook nog een dat de medewerkers een grote betrokkenheid tonen bij hun organisatie én bij hun dienstverlening.

Het was voor Rahma El Mouden niet de 1e prijs. Zo ontving zij in 1999 de prijs voor ‘Beste Zwarte Zakenvrouw van Nederland’. Tijdens die uitreiking merkte zij (al) op:

Ik neem mijn personeel serieus.

Da’s precies wat een ‘Investor in People’ doet en met dat serieus nemen van de medewerkers, ook de klanten, de stakeholders, je resultaat, je continuïteit serieus nemen……

MAS startte met IiP op het moment dat we nog de 1e versie hanteerden, een versie die zich m.n. richtte op opleiding en ontwikkeling. AVANS maakt binnenkort gebruik van de 6e versie, een versie die zich richt op High Performance. Het is niet lastig te voorspellen dat AVANS maar ook MAS meer prijzen gaan winnen, meer succes gaan behalen.

Benieuwd naar dat wat het ‘Investor in People’ raamwerk c.q. de accreditatie als IiP-er inhoudt? Lees dan de Introductiebrochure.

Willem E.A.J. Scheepers, IiP practitioner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s