Wat Motiveert Werkgevers om te Investeren in Medewerkers?

In Nederland is er helaas niet zoveel concreets en recents bekend over de motivatie van werkgevers om te investeren in het opleiden van hun medewerkers. Dat de Britten daarover beter geïnformeerd zijn, heb ik hier eerder laten zien. Nu zijn er ook data bekend van de Fransen. (NB; feit is dat binnen de EU m.n. de Franse, de Britse en de Duitse overheden oog hebben voor het economisch belang van de kwaliteit van medewerkers…..)

Omdat er overeenkomsten zijn tussen Brits en Frans onderzoek, zou het ‘zo maar’ kunnen dat NL werkgevers er een zelfde motivatie op na houden dan hun EU collegae. Daarom: Wat Motiveert Werkgevers om te Investeren in hun Medewerkers?

CNEFP 2014

Bron: Training and Employment CÉREQ.fr

Mogelijk niet verrassend, toch interessant is het om te zien dat de motivatie voor kleinere werkgevers om te investeren in hun medewerkers een andere is dan die voor de grotere organisaties.

Lijken de kleinere werkgevers zich vooral te richten op reactief opleiden en trainen, w.o. het kunnen blijven voldoen aan een scala van verplichtingen:

95% of firms providing training in this sector put on statutory training programmes and 53% of them do not fund any other training.(‘statutory’= wettelijk verplicht)

ligt de focus bij de grotere werkgevers op proactief investeren met als belangrijkste motivatie hun medewerkers in staat stellen mee te gaan met de veranderingen c.q. ontwikkelingen waarmee de organisatie te maken heeft en krijgt:

In contrast, the main objective pursued by the majority of firms with 500 or more employees is to support change, of whatever kind (organisational, technological, etc.).

Een voorbeeld van zo’n grotere Franse werkgever is de multinational GEODIS. Om de investering in hun medewerkers te kunnen borgen koos GEODIS voor het Investors in People raamwerk:

“The INVESTORS IN PEOPLE Program is the backbone of the Group’s human resources policy. It reflects not only our investment in our employees but also the commitment of our employees to GEODIS. INVESTORS IN PEOPLE is a really valuable label which tells everybody – our customers, our employees and our candidates – that we are in a company that cares for its people”

Overigens de motivatie voor de Franse overheid om een focus te leggen op continue training en ontwikkeling van medewerkers is “securing occupational trajectories“: het veilig stellen van werk.

Bron: Training and Employment CÉREQ.fr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s