Onderzoek: Werk dat Medewerker Interesseert draagt bij aan Productiviteit.

Werk dat de Medewerker Interesseert draagt bij aan Productiviteit.

Da’s één van de uitkomsten uit een onderzoek dat recent is uitgevoerd door het Britse Chartered Institute of Personnel and Development:

The CIPD has commissioned a twice-yearly survey among UK employees (including sole traders) to identify their opinions of and attitudes towards working life today

Meer productiviteit van je medewerkers! Welke werkgever wil dat niet? Dat een medewerker dan het werk doet dat haar/hem het meest interesseert c.q. dat het best aansluit op de kennis, kunde en competenties van diezelfde medewerker, mag niet verrassend zijn; toch?

De onderzoekers zien vooruitgang op de (Britse) arbeidsmarkt maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering:

Conclusion: Empower, stimulate and match employee skills to roles to boost workplace productivity.

Ervoor zorgen dat de vaardigheden van je medewerkers overeenkomen met de rol, het werk, de taak die je hen geeft.

Dat lijkt al een ‘mooie’ uitdaging voor menig werkgever. Zo hadden we recent een voorbeeld van een standaard vacature die meer vroeg van de potentiële kandidaat dan dat er (waarschijnlijk) écht nodig was voor het effectief kunnen uitvoeren van de functie. Wat denk je: is dat voor alle betrokkenen productief?

Bron investorsinpeople.com

Bron investorsinpeople.com

Binnen het IIP-HPO raamwerk noemen we ‘de juiste M/V op de juiste plaats’: Building Capability!

Dit betekent dat mensen in staat worden gesteld hun volledige potentieel te benutten en het verzekert de organisatie er van dat ze de juiste mensen op het juiste moment voor de juiste taken beschikbaar heeft.

Inderdaad: je kan als organisatie binnen het ‘inzetten van de juiste mensen op het juiste moment’ ook een High Performer worden!

Een ander aspect dat volgens de medewerkers, die deelnamen aan dit CIPD onderzoek, van belang is om meer productief te kunnen zijn is: het mogen & kunnen tonen van initiatief.

 Being able to use their initiative.

Indic 3 Empowering Involving People

Binnen het IiP-HPO raamwerk noemen we ‘in staat zijn om je persoonlijke initiatief te tonen’ Empowering and Involving People.

Er is een cultuur van vertrouwen en eigenaarschap in de organisatie waardoor mensen zichzelf in staat voelen om zelfstandig beslissingen te nemen en daarnaar te handelen.

Met dat laten nemen van ‘initiatief’ door je medewerkers, ben je als werkgever al ‘een aardig eind op weg’  naar HPO….

CIPD’s survey report Employee Outlook: Autumn 2015, levert meer interessante informatie op, ook voor NL werkgevers. Dat voor het oppakken van de aandachtspunten, aanbevelingen uit dit onderzoek door werkgevers, het Investors in People HPO Raamwerk een uitstekend middel is om daarbij te hanteren, dat gaf CIPD’s CEO Peter Cheese al aan op het moment dat hij aan organisaties de vraag stelde: Wanna be an Outperformer?

Het IIP raamwerk biedt je organisatie een structuur om gezamenlijk tot High Performance te kunnen komen door iedereen te helpen het Beste uit zichzelf te halen.

& Laat dat nu precies zijn wat je medewerkers willen, 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s