Een voor Nederlandse begrippen Unieke Vacature……

Een voor Nederlandse begrippen unieke vacature is gisteren geplaatst door AVANS Hogeschool op LinkedIn. Het betreft de vacature voor een ‘Docent Engels’.

Wat deze vacature ‘voor Nederlandse begrippen uniek’ maakt dat is het logo aan de kop van de tekst: AVANS profileert zich hiermee voor alle kandidaten duidelijk als een ‘Investor in People’! Sterker nog: het lijkt er op dat je in eerste instantie solliciteert bij een organisatie die geaccrediteerd is als een ‘Investor in People’ en ‘pas’ in tweede instantie bij een Hogeschool.

Bron: linkedin.com

Bron: linkedin.com

Nu is het niet voor het eerst dat een IiP-werkgever in ons land zich bij het werving en selectietraject profileert als een ‘Investor in People’. De Provincie OVERIJSSEL laat van zich al meerdere jaren in vacatures ‘horen’ als ‘de enige provincie die het keurmerk Investors in People draagt’. (NB; voor een IiP-project is er een gecommitteerd aanjager nodig, bij Overijssel was dat v/m directeur Harrie Timmermans, zo lazen we deze week op twitter.)

Bron: twitter.com

Bron: twitter.com

Koop je een Britse krant en sla je de ‘jobs page’ open dan zie je daar verschillende vacatureteksten voorzien van het IiP-logo. 40% van de Britse werkgevers, m.n. in het Midden en Groot Bedrijf willen en kunnen zichzelf daarmee duidelijk profileren.

Steeds meer IiP-erkende werkgevers in ons land onderscheiden zich op de arbeidsmarkt als ‘Investor in People’, zoals het hier vaker aangehaalde CROON Elektrotechniek, maar de manier waarop AVANS dat nu doet is uniek en dat verdient een compliment!

De eerste stap als uniek onderscheidend werkgever in een werving en selectieproces is hiermee gezet, ongetwijfeld gaan we dit de komende tijd vaker zien bij de ‘jacht op talent’.

De nieuwe docent Engels wens ik bij AVANS Hogeschool veel succes én een mooie carrière; maar dat zit wel goed. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s