#IiYP: Investors in Young People, de basis voor Continuïteit + Quick Scan.

We believe in realising the potential of Young People. .

‘Wij geloven in het realiseren van het potentieel van jonge mensen.’ Investors in Young People is een initiatief van de Schotse IiP-collegae, een mooi initiatief.

De motivatie om dit, meest recente, onderdeel van het IiP management model op te zetten is:

  • Today, in Scotland we have 53,000 Young People, not in work, education or training;
  • Unemployment rate for Young People stands at 18.8%;
  • 50% of school leavers don’t go to university, yet few gain relevant vocational qualifications while at school;
  • Only 27% of employers offer work experience opportunities;
  • Only 29% of employers recruit directly from education;
  • Only 13% of employers have Modern Apprentices.

Volgens data van het CBS zijn de cijfers voor ons land iets(!) gunstiger maar de uitdaging om de ambities van jongeren te vervullen en tegelijkertijd aan de vraag naar talent door potentiële werkgevers te voldoen, is er ook in ons land niet minder om.

Er zijn in ons land zeker mooie initiatieven, zoals Helmond Stage Stad een onderdeel van RABO’s ‘aandeel in elkaar’, maar de vraag is dan of dit vervolgens voldoende wordt geborgd binnen de verschillende deelnemende organisaties?

Wil je dat borgen, dan is allereerst het antwoord op de vraag belangrijk: wat kunnen jonge talenten toevoegen aan je organisatie?

Jongeren werpen een licht op de huidige trends, wat er leeft binnen hun doelgroep, de potentiële klanten van je organisatie. Dat inzicht helpt hun werkgevers om bij te blijven met de nieuwste technologie of werkmethoden binnen de sector. Investeren in Jongeren geeft je vervolgens niet alleen hun inzet maar ook hun commitment en loyaliteit. Door te investeren in jonge mensen verminderen je de risico’s die gepaard gaan met ongeplande pensioneringen van oudere medewerkershet opvangen van (tijdelijk) personeelstekort en het verminderen van de kans dat je organisatie beschikt over een gebrek aan vaardigheden om de markt, de klanten optimaal te kunnen bedienen. Investeren in jong talent legt dan ook de basis voor continuïteit!

Tijdens het recente World Economic Forum werd de Global Talent Competitiveness Index gepresenteerd. In dat rapport wordt speciaal aandacht gegeven aan het belang van jonge talenten voor een economie, voor iedere economie.

Talent is moving around the world faster than ever before. Countries that remain open to it are building a competitive edge. The pace of change in the knowledge economy is reaching unprecedented speed. Rapid technological change, coupled with a globally mobile workforce is bringing benefits to countries able to harness the energy of the young and ambitious, and raising challenges to those unable to attract and grow this precious resource.

Lees meer hierover in de entry Global Talent Competitiveness Index: Zwitserland op 1, Nederland op 12. #WEF15

Dat wij binnen de uitgebreide (NB; én gratis!) IiP database nu ook uitgebreide info over een programma beschikbaar hebben voor het Investeren in Jonge Mensen, is een prima aanvulling. Niet alleen vind je op de pagina’s van IiP International een toelichting op #IiYP, je vindt er ook een Quick Scan. (NB; vul je de QS in dan levert dat je dat een interessante, en gratis…., rapportage op)

Wil je meer info? Wil je weten wat #IiYP voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je IiYP in je organisatie introduceren? Het kan, natuurlijk. 😉

Mail me op willem@willemscheepers.nl

Bron: investorsinpeople.co.uk

Bron: investorsinpeople.co.uk

==========

050215

Today the European Commission proposes to make 1 billion euro from the Youth Employment Initiative (YEI) available as early as this year.

This change will increase by up to 30 times the pre-financing Member States receive to boost youth employment—reaching up to 650 000 young people and helping them get into work, faster.

The first priority of this Commission is

  • to strengthen Europe’s competitiveness,
  • stimulate investment and
  • create jobs.

Bron: Juncker Commission makes 1 billion euro available for the young unemployed.

Eindelijk (….) gaat de EU investeren in de jongste leden van de bevolking, je kan jezelf afvragen of dat niet wat laat is….. Los daarvan: een economie die investeert in de jongeren behaalt daarmee de hoogste resultaten, dat leren je de cijfers.

======

120215

Gebrek aan ervaring, dat is wat werkgevers missen bij jong talent, niet een gebrek aan kennis. Dat blijkt uit het vandaag bij UKCES verschenen rapport Catch 16-24: Youth Employment Challenge. De principes achter IiYP kunnen je als potentieel werkgever hierbij van nut zijn: talent vroegtijdig ervaring op laten doen.

Advertenties

Een Reactie op “#IiYP: Investors in Young People, de basis voor Continuïteit + Quick Scan.

  1. Pingback: Onderzoek: Millennials voelen zich met 28,9% het Minst Betrokken bij hun Organisatie….. - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s