Stof tot Nadenken: 3 rapportages gericht op Investeren in Jonge Talenten.

Deze week verschenen er 3 interessante rapportages waarin de Rode Draad is: Investeren in Jonge Talenten. Dat investeren is niet alleen goed voor deze jonge talenten, de jeugd die ook graag economische kansen ziet voor zichzelf. Dat investeren is ook cruciaal voor een gezonde economie i.c.m. de zorg- en welzijnstaat

Over recent years, a growing consensus has emerged about the need to provide better opportunities for young people and that investing in training is good for businesses, young people and the economy as a whole.” Zo opent de rapportage van de Britse Youth Skills Commission. D.i. een commissie bestaande uit een combinatie van parlementsleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven met als doel: advisering over investeren in jongeren.

In deze rapportage worden verschillende voorbeelden aangehaald van werkgevers die investeren in stageplaatsen en in het gericht inwerken van jongeren. Twee daarin aangehaalde werkgevers die de “the Investors in People Apprenticeship Award” wisten te behalen, zijn de HSBC BANK en de ook in ons land bekende accountants- en adviesorganisatie PWC.

YSC rapport 2014

Klik op de pin voor de rapportage.

We want to open your eyes to the real success of universities, employers and students working together.” zo opent de rapportage van de University Alliance: “Job Ready: Universities, employers and students creating success.“. Eenvoudig gezegd is de doelstelling: als jong afgestudeerd talent gereed zijn voor je nieuwe baan, je nieuwe uitdaging. “The report highlights that a partnership approach between universities and employers helps to ensure course content, and therefore skills learnt, are relevant and kept up-to-date and can be flexible to change alongside the changing demands of local labour markets.” (meer) Samenwerking leidt er toe dat de aansluiting van afgestudeerden op de arbeidsmarkt veel beter wordt. De rapportage bespreekt cases uit verschillende bedrijfstakken.

Job Ready rapport 2014

 Klik op de pin voor de rapportage.

“Leren van andere landen op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie is nuttig en belangrijk maar gebeurt nog te weinig.” zo opent de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) de rapportage met de titel “Food for Thought“, inderdaad: de titel van deze entry is hiervan een vertaling: Brits succes als stof tot nadenken. Mede gezien het succes van de Britse economie leek het de AWT dan ook een goed idee om eens aan de overzijde van de Noordzee te gaan kan kijken wat er voor onze economie te leren valt van de Britten; veel zo (b)lijkt.

In Hfdst. 3 met de titel ‘Geïntegreerde Aanpak’ (NB: zie ook de rapportages hiervoor) memoreren de Nederlandse onderzoekers de Britse ‘investeringen in vaardigheden en onderwijs en door handel, innovatie en ondernemerschap te stimuleren’, een beleid dat inderdaad door de UK Commission for Employement and Skills wordt geëffectueerd.

NB: Het instrument dat UKCES hierbij inzet is: het ‘Investors in People Model’ (IiP)….

AWT rapport 2014

Klik op de pin voor de rapportage.

De jeugdwerkloosheid is hoog in ons land terwijl de vraag naar talent toeneemt. Talentmanagement is totaal uit balans waarbij het voor de economie zeker niet onbelangrijke MKB ‘het kind van de rekening lijkt te zijn’; niet alleen in de VS.

Maar het is nog niet te laat, nog niet. De TIP aan deze Rode Draad: Get started with the Investors in People accreditation and assessment. IiP werkt figuurlijk én letterlijk, zo blijkt. 😉

Advertenties

2 Reacties op “Stof tot Nadenken: 3 rapportages gericht op Investeren in Jonge Talenten.

  1. Pingback: Economie kent geen gebrek aan Vaardigheden bij Studenten maar gebrek aan Investering door Werkgevers. | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

  2. Pingback: Economie kent geen Gebrek aan Vaardigheden maar Gebrek aan Investering. - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s