DIGIDATA, Iedere Dag Iets Leren; Continue Investeren dus…..

Het Financieele Dagblad komt met een FD.Outlook Special ‘DIGIDATA, alles is te programmeren (zelfs dit magazine…)’, een inspirerende titel, zeggen we dan. Want inderdaad: ook de werknemer, of beter nog: het werk, is te programmeren. 😮

In dit blad wordt de invloed van DIGIDATA op het werk in 2 pagina’s samengevat onder de noemer ‘Iedere Dag Iets Leren. In een economie die snel verandert, moet de werknemer vaardigheden blijven ontwikkelen. Het Web is een bedreiging maar ook een hulpmiddel.’ Hoe waar….

Bron: FD.nl

Bron: FD.nl

In dit 1e overzicht vind je: – de vanuit DIGIDATA gezien kwetsbare beroepen, – liever een robot, of wanneer kan een robot werk voor je doen, werk dat je zelf bij voorkeur niet doet, – hoe blijf jij uniek op de arbeidsmarkt?, niet alleen een mooi maar ook een terechte vraag, – de creatieve functies als onderscheidend vermogen op de arbeidsmarkt (NB; ieder van ons heeft wel iets creatiefs in zich, toch?)

Bron: FD.nl

Bron: FD.nl

In dit 2e overzicht lezen we iets over – de betekenis c.q. toegevoegde waarde van ‘the Cloud’. – over ‘monitoring’ niet alleen de Overheid weet steeds meer over je, je werkgever ook; anderzijds kan dit ook van toegevoegde waarde zijn op de kwaliteit van je werk, – en daar is de versnippering, het sluit aan op dat wat prof. Lynda Gratton in 2011 schreef ‘The 3rd Wave of Virtual Work’.

Deze 2 pagina’s leveren interessante info op & dan niet alleen de TIP om continue te Investeren in je Medewerkers maar ook in jezelf.

Zoals je kan zien in de koptekst van het 1e plaatje, spreken de auteurs hier over ‘rollenspellen’ in de tijd van DIGIDATA. Naast de werknemer zijn deze rollenspellen: de burger, de consument, de ondernemer en de dataprofessional. Bij het rollenspel van de ondernemer lezen we nog een interessante TIP voor de ondernemers/werkgevers.

Bron: FD.nl

Bron: FD.nl

‘Koester je Personeel’, dat kun je doen door hen te waarderen en door in hen continue te investeren! Suc6. 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s