Het Groeidebat en de plaats daarin van het Investors in People Model.

2014 is al direct goed begonnen met het interview dat Het Financieele Dagblad had met Prof. Lex Hoogduin, zijn stelling: “Het Poldermodel is Dood“. Het interview vond plaats n.a.v. Hoogduin’s opmerkingen enkele weken daarvoor bij BNR “‘Verloren decennium’ ondanks economisch herstel“. Beide interviews riepen ‘nog al wat’ reacties op. Aan de ene kant heb je de polderaars & de politici die zich stevig aangepakt voelen. Aan de andere kant ondernemers, zowel jong als oud, en studenten die nog een hele toekomst voor zich hebben. De ‘rode draad’ van de laatsten: het kan allemaal wel wat sneller, wat planmatiger. M.n. aan dat laatste lijkt het ons land te ontbreken (NB; een pikant voorbeeld is de manier waarop het ‘Gasdebat’ met de Groningers nu lijkt! te worden opgelost).

Omdat het Investors in People Model juist start met een Planmatig aanpak, zonder Strategisch Plan geen toekomst (toch?), kon ook mijn reactie niet uitblijven.

Bron: FD.nl

Bron: FD.nl

De planmatige aanpak van het Investors in People Model neemt voor de Britse regering een belangrijke plaats in bij het economisch herstel van het Verenigd Koninkrijk. De verantwoordelijkheid voor zowel het in stand houden van de kwaliteit van dit IiP (organisatie ontwikkel) Model als de verdere verspreiding van IiP binnen de Britse economie, ligt bij het Britse overheidsorgaan de UK Commission for Employment and Skills (UKCES).

Eén van de organen die dit initiatief vervolgens heeft opgepakt voor synergie met de eigen aandachtspunten c.q. acties, is het professioneel economisch collectief CIPD (Chartered Institute of Professional Development): “The CIPD is the professional body for HR and people development. ” Zo leidt het CIPD de komende periode het collectieve initiatief “Valuing Your Talenta major new research and engagement programme that we’re running in collaboration with the UKCES, Investors in People, CMI, CIMA and the RSA to help employers understand how to measure the impact their people have on the performance of their organisation.”

Het IiP Model gaat niet voorbij aan overleg, zeker niet. Investors in People legt juist een focus op betrokkenheid, betrokkenheid van managers én medewerkers. Noem dat ‘polderen’, als je dat wil. Maar vervolgens gaat IiP verder namelijk met: Plannen, Uitvoeren & Beoordelen.

PUB i.c.m. AI

PUB i.c.m. AI

ACTIE! dus & juist daaraan lijkt het in ons land nu te ontbreken; vandaar mijn bijdrage aan het Groeidebat.

Advertenties

Een Reactie op “Het Groeidebat en de plaats daarin van het Investors in People Model.

  1. Pingback: Het wordt tijd om Talent op de Balans te zetten; een Raamwerk. #VYT | Willem Scheepers, Investors in People Registered Specialist, MOOC tutor & Virtual Business Consultant.·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s