Terwijl de Arbeidsmarkt in Nederland dieper wegzakt, breekt de Britse Arbeidsmarkt nieuwe records. Hoe kan dat?

“Het gevolg van de vraag en aanbodontwikkelingen op de arbeidsmarkt is dat het aantal mensen dat werk zoekt, toeneemt. In twee jaar tijd groeit het aantal werkzoekenden met 170 duizend naar 739 duizend eind 2014 (+22% in 2013 en +6% in 2014).” meldt het UWV in het vandaag gepubliceerde rapport ARBEIDSMARKTPROGNOSE 2013-2014 ‘Met een doorkijk naar 2018’, merken de UWV-ers nog op maar die subtitel kan men beter weglaten*…..

N.a.v. het rapport concludeert de NOS dan ook “Het blijft dit en volgend jaar slecht gaan met de Nederlandse arbeidsmarkt.”

Tegelijkertijd wordt aan de andere kant van de Noordzee door collegae van het UWV de REED JOB INDEX gepubliceerd. Hun conclusie over de Britse Arbeidsmarkt is een ‘iets andere’: “UK jobs market blooms in record spring.

N.a.v. dit rapport merken Britse collegae van de NOS, het HR Magazine, op: “The jobs market is at its healthiest since 2008, following a record surge in positions being made available by employers from nearly all sectors.” (NB; september 2008 was het moment waarop ‘de crisis van start ging’)

Dat er momenteel RECORDS worden verbroken op de Britse Arbeidsmarkt, wordt nog het best samengevat in deze infographic m.b.t. apprenticeships c.q. stageplaatsen.

Apprenticeships.co.uk

Apprenticeships.co.uk

(nb; klik hier voor het originele en interactieve ex.)

With more vacancies than ever before, Apprenticeships are fast becoming the norm for young people who want to achieve their career goals through an alternative route to University. We want more employers to take advantage of the advice and support available from the National Apprenticeship Service and consider how hiring an apprentice could benefit their business.”

Aldus Matthew Hancock MP, Brits Skills Minister; alleen al het feit dat onze Regering zo’n specifiek departement niet kent zegt al ‘iets’….

Als je o.m. met het creëren van stageplaatsen nu nieuwe records bereikt dan investeer je, inderdaad, in de toekomst! Je investeert niet alleen in de toekomst van je organisatie, je investeert eens & vooral in jongeren! Ergo je hebt als werkgevers vertrouwen in de toekomst van je organisatie, je land, je economie.

Er is zo snel nog geen empirisch onderzoek naar dit opmerkelijke verschil tussen de Nederlandse en de Britse Arbeidsmarkt, toch is mogelijk de verklaring dat 40% van de Britse werkgevers een ‘Investor in People’ is. Onder hen zijn niet de minste werkgevers: VAUXHALL, FUJITSU , SAINSBURY’S, TNT, BT, Ministry of Defence, MCDONALDS, OXFORD BROOKES University (nb; samen goed voor 500.000+ werknemers), etc. etc.

De kracht, betekenis van 2 decennia Investors in People is groot: Investeren in je Mensen Rendeert, dus toch. 😉

*Mede o.i.v. disruptieve technologieën op de Arbeidsmarkt is het nagenoeg onmogelijk om voorspellingen te doen voor 2018.

050613

Lees ook: Welcome to the UK recovery, finally.

& Lees het rapport An Aspirational Nation: Creating a culture change in careers provision. Een ‘aansprekend land’, het is helaas niet NL maar het Verenigd Koninkrijk. Overigens, het kan niet anders of de auteurs van dit rapport adviseren werkgevers om een Investor in People te worden….. Inderdaad: aansprekend. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s