Een Terugblik op 2012 & op weg naar 2013 (met een gratis e-boek!).

Als je kijkt naar de entries die in 2012 het meest werden gelezen dan geeft je dat ook een idee over de thema’s die er in (ondernemend) Nederland leven. De Top 5 van deze entries zijn:

  1. Een Idee voor een MT vergadering. Terwijl het vergaderen al zo oud is als de mensheid (nb; sla het er het mooie boek ‘Het Verhaal van de Mens’ van Alice Roberts op na), blijken we steeds op zoek om dat vergaderen nu eens effectiever te kunnen laten verlopen. (mijn TIP: pas de ontwikkelcyclus, PUB, toe & vergeet niet dat een ieder geCommitteerd is….)
  2. Interessante Dominante HR Thema’s. Ook een entry die hoog scoort. Toch blijkt dat, crisis of niet, de meest cruciale dominante thema’s zéér standvastig zijn (vandaar ‘dominant’). Meer dan ooit ‘zaak’ dus voor organisaties/werkgevers om deze nu (eens) op te pakken.
  3. P&O, P-functie, HR, HRM, HRD, SHRM…… Als het voor bedrijven/organsaties lastig is om een koers te bepalen, dan kun je jezelf ook afvragen wat een P-/HR-specifieke functie inhoudt zeker als je beseft dat er alweer een nieuwe trend aankomt:
  4. Strategisch Human Resources en Robotica Management; als één ding (ook) duidelijk is dan is het dat o.i.v. de crisis nieuwe ontwikkelingen om organisaties efficiënter & effectiever te laten functioneren, zich in rap tempo verspreiden; & terecht. De mogelijkheden hiertoe hebben zowel hun invloed op werkgevers als werknemers.
  5. Voor deze ‘Top 5’ last but not least: De Nieuwe Aanpak en de Werkwijze van het Investors in People Model in beeld. Het is schoorvoetend maar interesse in de mogelijkheden van het IiP-Model nemen toe. de twijfel zit ‘m wellicht nog in het rendement (nb; als er nog geen Commitment is, dan is die twijfel terecht), anderzijds laten successen in het Verenigd Koninkrijk, zeker nu, zien dat het Investors in People Model een blijvertje is, ook in & na 2013. 😉

Zo langzamerhand (….) verspreidt zich het IiP-gedachtengoed steeds verder over ons land. In de ‘werkbalk’, rechts, vind je onder de inconen de links naar de (social media) sites waar je ‘Investors in People in Nederland’ ook vindt; ik nodig je van harte uit.

Rest mij voor nu, op deze laatste dag van 2012 jou & degenen die je lief zijn een Bijzonder Goed 2012 te wensen!! Maak er (samen) iets heel moois van.

Willem Scheepers

NB; om het jaar goed te beginnen heb ik de link voor je naar een e-boek uit de “Investors in People serie”: ‘Investors in People, aan de vooravond van Nieuwe Keuzes’ met entries die voorlopig nog relevant zullen zijn: trends. (opnieuw) Veel lees plezier. ;-)

Advertenties

Een Reactie op “Een Terugblik op 2012 & op weg naar 2013 (met een gratis e-boek!).

  1. Pingback: HR Plan / personeelsbeleid - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s