‘Jonge vrouw stapt onbevangen in mannenbolwerk van techneuten.’

Bron: Het Financieele Dagblad

Jonge vrouw stapt onbevangen in mannenbolwerk van techneuten.’ als het aansprekende Het Financieele Dagblad aan een bericht met deze titel 2/3e pagina besteedt, dan is het instappen van een jonge vrouwelijke CEO in één van de grotere technische organisaties, voor ons land blijkbaar nog iets héél bijzonders!

Dat het Europees Parlement zojuist & onder veel protest, akkoord is gegaan met een ‘vrouwenquotum’ lijkt bij deze benoeming geen enkele rol te hebben gespeeld. De opmerking van haar mentor is veelzeggender: ‘Uit alles bleek dat zij in staat is het familiebedrijf te leiden’. Da’s al een cruciale reden om iemand in een (top)functie te benoemen.

We hebben het hier over P.G. KUIJPERS & Zonen (nb; de oprichter voorzag in 1920 nog niet dat er ooit ook een vrouwelijk familielid eindverantwoordelijke zou kunnen zijn; het duurt ff maar tijden veranderen). De nieuwe CEO is Aukje Kuypers, 33 jaar jong. In dubbel opzicht ‘bijzonder’ dus. Dat wordt het ‘drievoudig’ als we kijken naar de bedrijfstak waarin de KUIJPERS Groep opereert: hoogwaardig technisch dienstverlener. De Groep kent een omzet van € 160 miljoen en biedt werk aan ca. 850 mannen én vrouwen…

Maar dat aantal vrouwen is in de techniek nog beperkt: “Aukje Kuypers betreedt een mannenbolwerk bij uitstek, dat realiseert ze zich terdege. ‘In de zorg en het onderwijs kom ik veel vrouwen tegen, maar in de installatiesector niet. Techneuten zijn zonder uitzondering mannen’, zegt zij.” Dat zal nu gaan veranderen…..

Uit ervaring weet ik dat, inderdaad, het aantal vrouwen dat werkzaam is in de techniek nog beperkt is, maar zij zijn er wel (nb; zoals ons buurmeisje bijv.). De voorbeeldfunctie die Aukje Kuypers nu (ook) op zich neemt zal ongetwijfeld invloed hebben op de keuze van vrouwelijke talenten voor hun (nieuwe) werkgever. ‘Voor de volledigheid’ plaats ik hier dan ook de link naar de site ‘Werken bij Kuijpers’. Eerdere ervaringen leren dat vrouwelijke leidinggevenden meer diversiteit in hun organisaties creëren. Eén van de meest aansprekende voorbeelden hiervan is nog wel W.L. Gore & Associates met als CEO Terri Kelly.

Diversiteit, in de ruime van het woord, is belangrijk voor organisaties. Onderzoeken laten zien dat diversiteit bijdraagt aan innovatie & aan de continuïteit van de organisatie. Diversiteit is dan ook één van de indicatoren binnen de Investors in People accreditatie: “In essence this means working with and making the most of the unique style, talents, approach, culture and outlook of every individual in the organisation.”

Het zal je dan ook niet verbazen dat dinsdag a.s. aan een vertegenwoordiging van DT/MT/PVT/medewerkers, inderdaad: mannen én vrouwen van KUIJPERS MAINTENANCE, één van de onderdelen van de Groep, het 1e Investors in People Commitment Certificaat wordt uitgereikt (foto). Met dit bericht in Het FD is de PUB cirkel voor de accreditatie al bijna rond.

Een jonge, vrouwelijke CEO; het is al bijna net zo bijzonder als het behalen van je accreditatie als Investor in People….. 😉

IiP Commitment Certificaat Kuijpers Maintenance BV De Meern

=========

111212

Het CBS komt met de Emancipatiemonitor 2012. De ‘in dit kader’ belangrijkste conclusie is ”

“Meer meisjes kiezen een technische en exacte onderwijsrichting. Het aandeel meisjes binnen het Natuur en Techniekprofiel nam toe van 10% naar 24% op de havo en van 19% naar 38% op het vwo.”

Dat kan onze economie goed gebruiken want: diversiteit leidt tot innovatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s