Deze week (2) in de Investors in People in Nederland LI group: cases, tips ‘n trics, bewijslast!

Deze week verschenen in de IiPinNL Groep op LinkedIn én, niet te vergeten, als IiPinNL tweet de volgende cases, tips & trics, bewijslast.

  • Deze week’s 1e #IiPCase: “We can already see improvements in both staff retention and the profitability of the hotel”. aldus de CEO van het Dusit Thani hotel in Dubai. Het Dusit Thani Hotel in Dubai is één van de internationale organisaties/werkgevers die (ook) geaccrediteerd is als Investor in People & met suc6, zo blijkt uit deze casus.
  • Gisteren de #IiPCase van een hotel in Dubai, nu de casus van een hotel in ‘ons eigen’ IJmuiden: IiP-er Seaport Beach: (al) Tien Jaar trots op Keurmerk IiP.
  • Nieuwe #IiPBewijslast: onderzoek door de UKCES laat zien waar de gaten zitten bij het investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Het filmpje bij deze entry is van UKCES.
  • Voor #IIPTipsnTricks heb ik deze week een (korte) toelichting op het KAIZEN principe, een cyclische natuurfilosofie, de basis voor o.m. het IiP Model.

2 andere (leuke) tweets/berichten betrof deze week:

  • Bijzonder: als je organisatie als Investor in People is geaccrediteerd dan gaat je verzekeringspremie omlaag… Als oud-bankier is het voor mij al langere tijd niet ondenkbaar dat de IiP-accreditatie voor vezekeringsmijen & banken een zinvol instrument is om de (m.b.v. IiP beperktere) risico’s van een klant te bepalen.
  • Met de classificering in dit bericht doet de Gemeente Olst-Wijhe zich ernstig tekort: zij zijn nu ook een unieke Investor in People!!! Gefeliciteerd!

Goed weekeinde!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s