Nederland 2020 Employment Performance Monitor (test fase)

CEDEFOP ofwel het ‘European Center for the Development of Vocational Training’, de organisatie die zich EU-breed noodzakelijkerwijs* bezighoudt met de verbetering van het beroepsonderwijs, komt met een nieuw rapport de ‘Europe 2020 Employment Performance Monitor – Pilot version’. Het is een Plan met daarin doelstellingen voor 2020 & ook al is het Plan nog maar in een ‘testfase’, de getallen die het nu al oplevert over ons land zijn niet minder interessant, daarom: een synopsis in beeld.

Allereerst wordt in beeld gebracht de wens van onze Overheid & dus die van ons (nb; democratisch proces) om in 2020 80% van de potentiële beroepsbevolking aan het werk te hebben.

Europe 2020 Employment Performance Monitor - Pilot version I

Waarschijnlijk is er dan ook nog steeds sprake van ‘deeltijdwerk’ of zoals het CBS deze week bekendmaakte: er is nog steeds sprake van 1 1/2 verdieners; op zich niets mis mee.

Het 2e schema laat de ontwikkeling van een aantal arbeidsmarkt kengetallen zien, ook leuk.

Europe 2020 Employment Performance Monitor - Pilot version II

Zo halen we hieruit een stukje diversiteit: de arbeidsparticipatie van vrouwen, 71%, is (veel) groter dan die van ouderen t.w. 55+ nl. 53,7% (nb; nog altijd beter dan het EU gemiddelde van 46%, Griekenland?, maar toch) & de participatie van vrouwen is ook groter dan die van laag-opgeleiden: slechts 61,7%.

Wat we ook zien, & al wisten: wij zijn koploper v.w.b. tijdelijke- & flexcontracten maar koploper zijn we hierin niet alleen binnen de EU maar zelfs over de gehele globe….. Los daarvan is het (toch) mooi om te zien dat we v.w.b. arbeidsproductiviteit wel ‘iets’ wegzakken maar nog steeds boven het EU gemiddelde zitten. Ben benieuwd wat hier het streefgetal wordt voor 2020… 😮

Het laatste schema laat zien wat de komende 8 jaar i.i.g. onze uitdagingen zijn, het schema zit nog in een testfase.

Europe 2020 Employment Performance Monitor - Pilot version III

Zo mogen we in het arbeidsproces meer aandacht gaan besteden aan diversiteit c.q. de arbeidsparticipatie van vrouwen, ouderen, allochtonen, la(a)g(er) opgeleiden. De hoeveelheid tijd die we werken kan/mag ook wel omhoog. V.w.b. opleidingsniveau zitten we op het voor de EU gewenste niveau.

In dat laatste zit nu toch een risico want we kunnen dan v.w.b. het opleidingsniveau van de gemiddelde Nederlander v.s. de gemiddelde Europeaan ‘goed’ bezig zijn, dat doen we niet als we kijken naar de kennisinnovatie van de opkomende industrieën. Wat dat betreft ligt er hier nog een forse uitdaging & hoop ik niet dat dit ‘test rapport’ ons in slaap sust….

*CEDEFOP heeft als doel de kwaliteit van het opleidingsniveau van de Europeaan, zowel voor de toetreding tot het arbeidsproces als tijdens de deelname aan het arbeidsproces, te verbeteren. Motivatie: de concurrentie aan kunnen gaan met de BRIC landen, waar arbeid i.i.g. nog enkele decennia goekoper zal zijn. Onderscheidend vermogen is dan arbeidsproductiviteit door de inzet van meer/beter kennis & kunde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s