‘IiP-Results keep Rollin’ In!’ bij de Gemeente Kampen bijv.

De Britse ‘UK Commission for Employment and Skills’ publiceert de resultaten van het UK Employer Perspectives Survey 2010. De Britse Overheid investeert in de Kenniseconomie en is benieuwd wat daarvan de effecten zijn, dat vormt de basis van dit onderzoek.

In het 256 pagina’s tellende rapport is er ook aandacht voor het Investors in People Model, een model dat valt onder the Government Support, ondersteuning door de Overheid. Iets dat IiP in ons land niet wordt: ondersteund door onze Overheid(!).

Los daarvan zijn de resultaten van het IiP-Model in Groot Brittannië interessant, ‘zeker & vast’ voor ons. In de kern zijn de belangrijkste resultaten:

  • 1.800.000 Britse werkgevers zijn een Investor in People.
  • Het hoogst is het “IiP-dichtheid” bij de grotere organisaties, werkgevers met 250 of meer medewerkers. 45% van hen (nb; 12.000 werkgevers) heeft het IiP business model geïmplementeerd. Denk daarbij aan (lokale) Overheden (Het Britse Ministerie van Defensie is met 360.000 medewerkers veruit de grootste), Onderwijs (waaronder enkele van de grotere universiteiten), Gezondheidszorg (id.) en het bedrijfsleven. (je vindt in dit blog diverse voorbeelden van hen zoals recent TNT, eerder o.m. Sainsbury’s & British Telecom ).
  • Het aantal organisaties dat een business model toepast zegt nog maar weinig. Het betekent pas écht iets als we weten hoe tevreden dat men is met het model, iets dat aan de basis ligt van het feit of men doorgaat met het toepassen van het model (nb; een IiP-accreditatie geldt voor een periode van 3 jaar). Nu 71% van de grotere organisaties is zéér tevreden met de toegevoegde waarde die Investors in People hun organisatie biedt!

Ook al ligt de nadruk in de belangrijkste behaalde resultaten op de grotere organisaties, toch scoort IiP ook niet slecht in de kleinere organisaties. Pas bij de ‘papa en mama’ zaken zien we dat IiP slechts mondjesmaat voorkomt. Begrijpelijk want investering en effect zouden zeker op korte termijn uit de pas kunnen lopen.

Het past bij de continue focus op het (willen) verbeteren van de prestaties van je organisatie: continuous business improvement. IiP implementeren doe je dan ook niet ‘zo maar’. Feitelijk is Investors in People een logisch onderdeel van je Strategisch Beleid of op zijn minst je Strategisch Mensen Management Beleid. Een Beleid dat veel organisaties, zeker de grotere, binnen een relatief korte termijn nog (hard) nodig zullen hebben……. 😉

De “jongste loot aan de IiP-stam” in ons land & wel deze week daaraan toegevoegd(!), is de Gemeente Kampen! Vanaf nu voelen deze overheidsdienaren zichzelf ook betrokken bij hun werkgever, een kersverse Investor in People; proficiat! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s