Oud-bankier doet oproep aan banken voor meer MVO/CSR. IiP Helpt.

Oud-RABObank topman Herman Wijffels zet zich al enige tijd in voor het praktizeren van (meer) Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door organisaties in het algemeen & door banken in het bijzonder. Gisteren bevestigde hij die rol opnieuw.

Het programma Nieuwsuur besteedde aandacht aan het Overzicht Financiële Stabiliteit dat De Nederlandsche Bank vandaag publiceert. In het programma werden naast Wijffels een 3-tal topeconomen geinterviewd. Eenvoudig gezegd: zij zijn alle 4 niet écht hoopvol over de kansen van de Nederlandse banken. Sterker nog: als er al sprake is van een ‘kans’ dan is dat de kans op een nieuw financieel risico!

De conclusie van de 4 is hard: bankiers hebben niets geleerd van de ‘crisis’ die hen trof & de steun die zij vervolgens ontvingen van de Overheid c.q. de belastingbetaler. Voor de financiële dienstverlening is het alweer business as usual met de opmaat van derivaten t/m de bonusrallye aan toe…. De vraag die dan terecht opkomt is ‘kan dat nu niet anders?’ Antwoord: ‘Ja dat kan!’.

Wijffels & met hem vele anderen doen al langer de oproep tot een meer maatschappelijk verantwoorde rol (o.m.) van de banken. Bij dat proces kan de “nieuwe aanpak” van het Investors in People model een rol spelen. Met de “nieuwe aanpak” beoordeel je de status van organisatie onderwerpen die in dit geval gerelateerd zijn aan het onderwerp MVO c.q. evironmental sustainability waarbij de ‘environment’ ruim geïnterpreteerd is.

M.b.v. het Business Issue Scoping Tool inventariseer je welke aspecten c.q. welke bewijslast van het organiseren beoordeeld dienen te worden om de beleving van MVO in de organisatie allereerst in beeld te kunnen krijgen & vervolgens m.b.v. gerichte acties te behouden.

BIST sustainability inventarisatie

Zoals je ziet zijn er ‘nog al wat’ onderwerpen gerelateerd aan MVO & terecht. Écht praktizeren van MVO zodat dit een logisch onderdeel vormt van het handelen van je organisatie vraagt om meer dan om het opstellen van een ‘beleid’, het formuleren van ‘kernwaarden’, het ‘subsidiëren’ van verschillende doelgroepen; het vraagt om véél meer hoewel dit niet tot meer werk/verandering aan organisatie onderwerpen hoeft te betekenen; zie hierna.

Wil MVO écht door de populatie in de organisatie worden beleefd én de door de omgeving (nb; the environment) ook zo worden ervaren, dan is MVO onderdeel van je cultuur. Beter nog: dan zit ’t in het DNA van je organisatie! Da’s Beleving annex IiP.

Naar die beleving c.q. dat bewijs zijn we op zoek in de organisatie door medewerkers en managers hierbij te betrekken. Vragen aan hen richten zich daarbij op de volgende aspecten:

  • “Developing and sharing the social responsibility strategy.
  • A culture to support social responsibility.
  • Leadership and management expectations.
  • Evaluating the social responsibility strategy.”

Dat valt best mee toch? Let wel ook hierbij geldt ‘(Strategy:) it’s in the people, not in the paper’. MVO beleving gaat om hun reactie, niet om dat wat je op papier hebt.

Een aanrader dus, deze evaluatie m.b.v. IiP’s “nieuwe aanpak” als basis voor een actieplan om vervolgens met je organisatie te kunnen komen tot een meer maatschappelijk verantwoord beleid & dat niet alleen voor banken…..

Lees event. ook Nederlandse banken: Zwarte Zwanen of Witte Zwanen?

Advertenties

4 Reacties op “Oud-bankier doet oproep aan banken voor meer MVO/CSR. IiP Helpt.

  1. Pingback: Nederlandse banken: Zwarte Zwanen of Witte Zwanen?·

  2. Pingback: De nieuwe IiP-brochure is uit! Een synopsis. « Willem Scheepers of het Rendement op Investeren in Mensen.·

  3. Pingback: ‘Nieuwe Aanpak’ van het Investors in People Model nu als softcover. - ManagementPro·

  4. Pingback: Fenomenale dienstverlening realiseren m.b.v. je IiP-accreditatie. « Willem Scheepers, IiP Practitioner & Virtual Business Consultant.·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s