Investeren in Mensen blog 6 jaar!

Vandaag is het 6 jaar geleden dat ik besloot om te gaan bloggen over het Investors in People Model :-). Motivatie was & is mijn motto ‘kennis delen begint bij kennis geven’ & na 4 jaar bleek mij op dat moment, als ‘erkend IiP-adviseur van het 1e uur’, dat het Investors in People Model in ons land nauwelijks bekend was (nb; na de recente 6 jaar is dat iets minder ‘nauwelijks’ maar het gaat te ver om dat ‘iets minder’ toe te wijzen aan dit blog 😯 )

In 6 jaar tijd verschenen er 1.032 berichten. Mijn 1e entry op 23/02/05 was een korte aankondiging van de ledenvergadering van de Associatie van Investors in People Adviseurs, duidelijk nog bestemd voor de incrowd dus.  Op dat moment hield ik binnen het AiP-bestuur de positie van ‘Minister van Inspiratie‘. Met zo’n titel kun je niet anders dan gaan bloggen, toch? In de volgende entries ging ik eerst maar eens in op de historie, op het ontstaan van het Investors in People Model. In de dagen, weken, maanden en jaren daarna volgden in de posts een scala aan ontwikkelingen, ervaringen én onderzoeken naar de resultaten van het Model. In de ‘archieven’, in de kolom rechts van deze post, kun je de historie nog eens ophalen.

Het blog kende een langzame maar vervolgens toch een gestage groei, ‘IiP Leeft! blijkbaar (toch) in ons land. 2010 kende ruim 10.000 unieke lezers; thanx!

‘Voor het gemak’: de meest voorkomende termen in dit blog zijn samengevat in deze cloud.

Investeren in Mensen blog Cloud 02/11.

De entry of post die het tot op dit moment het best doet in de zoekmachines is een ‘golden oldy’ van 01 december 2005 P&O, P-functie, HR, HRM, HRD, SHRM……(nb; als je ‘m leest dan zie je dat ik toen nog in mijn ‘kleurrijke periode’ zat….)

Als voorbeeld van wat zoal het interesse heeft van de surfers/bezoekers/lezers, de Top Posts van de afgelopen week:

Wat verder nog aan relevants/interessants te melden is:

 • Je vindt de entries van dit blog terug als RSS feed op de website van Investors in People Nederland.
 • De entries van dit blog verschenen inmiddels in 5 boeken: ‘Investors in People bloggen 2005’ (2006), ‘Investors in People en Strategisch HRM’ (2007), ‘3e jaar IiP & SHRM Bloggen’ (2008), ‘Aan de Vooravond van Nieuwe Keuzes'(2009), ‘Investors in People, vergelijk & Leer'(2010). De boeken zijn beschikbaar als softcover & als download c.q. e-boek (nb; nog interactief ook!). Je vindt de boeken in mijn ‘boekwinkel’. (Nb; boek 6, met de entries over 2010 verschijnt binnen enkele weken)
 • Ik startte een IiPinNL groep op HRBase, het was daar één van eerste groepen & kent nu 56 leden.
 • Dito een IiPinNL group op LinkedIn met 91 leden.
 • & Dito recent een IiPinNl group op Facebook met 5 leden. Die is dus nog jong, passend bij FB in NL. Overigens: bij alle groepen ben je Van Harte Welkom! Sluit je aan, ik nodig je uit.
 • Sinds enkele maanden beheer ik ook een IiPinNl twitter account; nu: 704 tweets, 116 volgers, 7x listed. Da’s tevens de reden dat er hier minder entries verschijnen. Korte berichten zijn sneller & eenvoudiger te delen via het tweet-medium. Wil je me volgen? Prima, ik volg je terug.
 • Op SlideShare vind je enkele van mijn PoPo’s over het IiP-Model.
 • Op het ManagementSite Kennis Netwerk is er een ‘Investors in People Kennisbankpagina‘.
 • & Dan is er sinds medio vorig jaar ook een InvestorinPeopleNl YouTube kanaal met nu 68 filmpjes. Dat leek mij een mooie manier om kort een intro te geven op de entry. Zoals ‘urguru’ Peter Drucker al zei: ‘Je hebt lezers en je hebt kijkers/luisteraars. Ieder van ons verzamelt informatie op een andere manier.’
 • De jongste gadget is de QPR Code die je hier rechts ziet. Door deze code te scannen kun je dit blog ook in aangepaste vorm lezen op je PDA, i-Phone, Blackberry e.d.

De QPR zal ongetwijfeld niet de laatste ontwikkeling zijn. Mijn voornemen is het om ‘Investors in People in Nederland’ zichzelf verder te laten ontwikkelen geheel passend binnen de filosofie van het Investors in People Model.

& Voor zowel de inhoud van entries c.q. posts als tweets lijkt er ook steeds meer inspiratie te zijn/komen. Sterker nog: de ontwikkeling van het IiP-Model in ons land begint nu pas! 😮

Dank voor je interesse! Ik waardeer ‘t. 🙂


Bookmark and Share

Advertenties

Een Reactie op “Investeren in Mensen blog 6 jaar!

 1. Pingback: Tweets that mention Investeren in Mensen blog 6 jaar! « Willem Scheepers over het Investeren in Mensen. -- Topsy.com·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s