Dreigend Personeelstekort? Wordt een Preferred Employer!

Ofwel: wordt een werkgever waarvoor mensen graag willen werken. Dat lijkt nog niet zo’n eenvoudige opgave te zijn want er zijn maar weinig bedrijven in ons land die spontane sollicitaties ontvangen ook als het economisch beter gaat c.q. de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt, zoals nu.

Gisteren verscheen er een artkel in de Telegraaf met de mededeling dat de tekorten op de Arbeidsmarkt weer in rap tempo toenemen en dat een oplossing voor deze uitdaging niet snel gevonden zal zijn. (NB; de tekorten komen voort uit onze demografische opbouw & niet zo zeer omdat het nu al in alle bedrijfstakken al zo goed/beter gaat….)

In tijden van krapte of, omgekeerd, over-aanbod voor de potentiële klanten i.c. nieuwe medewerkers, dien je jezelf als vragende c.q. zich-als-potentële-werkgever-aanbiedende-organisatie te onderscheiden. Te onderscheiden op de meest effectieve manier. Niet met ‘wij zijn de beste, leukste, knapste’ maar met: bij ons is je werkervaring, je ontwikkeling en (dus) je toekomst het best geborgd. (nb; dat zo’n organisatie je vervolgens ook goed beloond is te verwachten juist ‘omdat met jou komst onze toekomst is gewaarborgd!’ continuïteit dus)

Het blijkt dat het Investors in People het beste ModelGloeilampje is om jezelf als “goed werkgever” te presenteren, IiP-erkenning als een onderscheidend vermogen op een krappe (arbeids)markt, dus.

Waarom? De economische situatie in het Vereningd Koninkrijk is er net zo belabberd aan toe als die van ons. De Britse Regering bezuinigt fors maar niet op de ontwikkeling van kennis en kunde. Dit voorbeeld wordt gevolgd door Britse ondernemingen. Het aantal IiP-erkenningen gaat richting 50% van de Britse beroepsbevolking, deze indrukwekkende groei van het IiP-Model is nog het best zichtbaar met de #iip, #investorinpeople & #investorsinpeople tweets die dagelijks over Twitter ‘vliegen’.

Dus: wil je jezelf onderscheiden, sluit je dan aan bij het Investors in People Model; Suc6 gegarandeerd!

E-mail willem@willemscheepers.eu IiPinNl twittert IiPinNl Groep op LinkedIn IiPinNl Groep op HRBase


Bookmark and Share

Advertenties

2 Reacties op “Dreigend Personeelstekort? Wordt een Preferred Employer!

  1. Pingback: Motor Booming Brabant Sputtert en Pruttelt | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Univ.docent Strategisch HR®M, Investors in people Practitioner & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

  2. Pingback: 2022: is je Collega een Mens en/of een Robot en werk je beiden voor een Preferred Employer? - ManagementPro·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s