Hoe ziet IiP er uit in de praktijk?

Eerst maar ff een waarschuwing; als je ‘gespannen’ (Verraste emoticon) zit te wachten op entries dan merk je dat de intensiteit in het blog iets minder is geworden. Reden: voor veel korte berichten over het Investors in People Model, berichten die ik eerst plaatste in het blog & die dagelijks toch op het www verschijnen (jawel, er gebeurt veel met het Model), gebruik ik nu twitter, ideaal medium voor dergelijke ‘quick & dirty (nb; dat laatste niet té letterlijk nemen) messages. Ergo volg mij/de berichten over IiP (ook) op TWITTER@IiPinNl.

Enkele berichten die gisteren & vandaag verschenen & getweet werden zijn berichten over:

  • De Gemeente Zwolle, hoe kan ‘t ook anders zeggen we dan want Zwolle is toch wel een zéér enthousiast Investor in People; deze keer verschijnt er een bericht in Computable ‘Zwolle zet E-HRM in voor Ambtenaar 2.0’. Blijkbaar kun je toch investeren zonder te bezuinigen…..
  • Het Belgische Groeninge Ziekenhuis in Kortrijk. Op hun website laten zij zien wat enkele acties zijn die voortkomen uit hun IiP-project. Eén daarvan wil ik je hier niet onthouden: “De competenties van een goede leider
    Elk jaar viert az groeninge de dag van de medewerker. In 2010 kreeg iedereen een usb-stick cadeau als bedanking voor de dagdagelijkse inzet voor een uitmuntende dienstverlening. De usb-stick bevatte een aantal documenten, waaronder een rebus waarmee de medewerkers de competenties van een goede leider konden samenstellen.” Reden: binnen het IiP-Model worden de medewerkers betrokken bij de (verbetering van de) managementkwaliteiten van hun leider. Hoe kun je dat effectiever doen dan door die medewerkers zelf de competenties te laten benoemen? Zij weten als geen ander hoe zij het meest effectief gemanaged/geleid kunnen worden, toch?
  • De Cambridge County Council; het IiP-Model is in essentie toch vooral een communicatiemodel. Dat betekent iets voor je management/leiderschapsstijl maar ook voor de manier waarop de organisatie de media voor (verbetering van) effectieve communicatie inzet. CCC huurde Stweart Harris Design in & die kwam met 2 leuke leaflets:

Cambridge CC IiP 1Cambridge CC IiP 2

Ach & zo krijgen we weer meer inzicht in dat wat je allemaal kan doen met het Investors in People Model. Heel wat dus & je organisatie wordt er nog BETER van ook!Gloeilampje

E-mail willem@willemscheepers.eu IiPinNl twittert IiPinNl Groep op LinkedIn IiPinNl Groep op HRBase

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s