Werken aan Zee in……….. Zwolle!

Nu liggen er veel Nederlandse gemeenten aan Zee, maar niet de Gemeente Zwolle (of je zou het op ca. 50 km van Zwolle gelegen Zwarte Meer als ‘zee’ dienen te beschouwen….) Toch komt de Gemeente Zwolle nu met het e-boek ‘Werken aan Zee’; een interessant initiatief: ‘Je drinkt Coca-Cola, je loopt op Nike, en je werkt bij Zwolle’.

Toelichting van de gemeentevoorlichter op de essentie van dit boek: “Bij de gemeente Zwolle is veel veranderd in de afgelopen decennia. Al die veranderingen hebben geleid tot het behalen van het Investors in People certificaat in 2007 en het bereiken van het beste werkgeverschap in de non profit in 2008. We willen graag met u delen hoe dat zo gekomen is. Niet om te vertellen hoe goed we het allemaal doen, maar om u inzicht te geven in ons leerproces. Zodat u en uw organisatie daar wat aan hebben. Wat Zwolle bereikt heeft op HRM-gebied, ligt ook voor veel andere organisaties binnen bereik. Onze successen willen we niet voor onszelf houden, die gunnen we iedereen.” Zo is de Gemeente Zwolle een prima exponent van het IiP-gedachtegoed: Kennis Delen!

Nu is Zwolle niet de eerste die trots IiP-ervaringen deelt. Eerder deden dat ook o.m. RABObank’s Stef Bense, Sint Joris’ Arnold Vosters en MAS Dienstverleners’ Rahma El Mouden. (nb; ervaringen die, samen met andere/nog meer IiP-ervaringen, zijn vastgelegd in de ‘Investeren in Mensen’ boekenreeks).

Wat de Gemeente Zwolle hier nu nog aan toevoegt, & daarmee zijn zij dan wel een uitzonderlijke Investor in People in Nederland, dat is het organiseren van het symposium ‘Zin in Werk’ op dinsdag 09/02 a.s.

“Is werk de nieuwe religie? Draagt werk bij aan de zin van het bestaan?
Bij de gemeente Zwolle gaat, volgens het medewerkers tevredenheidsonderzoek 2009, 96% van de medewerkers met plezier naar het werk. Zij hebben zin in hun werk, ook in deze tijden van financiële krimp en organisatorische kramp. Hoe komt dat? Hoe maak je zin? En vooral: hoe houd je zin, wat er ook gebeurt? Het zijn niet de minste vragen…” Inderdaad, ‘niet de minste vragen’!

Maar door dit te doen laat Zwolle zowel letterlijk als figuurlijk zien waar het Investors in People Model voor staat: kennis delen! Het past prima bij ons voornemen, onze doelstelling voor 2010: ‘Investors in People; Vergelijk & Leer’.

(groot) Compliment voor de Gemeente Zwolle!Gloeilampje

E-mail willem@willemscheepers.eu

Lees meer over de uiteindelijke ervaringen van het symposium in ‘Zin in Werk, bij Zwolle aan Zee & Hoe nu Verder?’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s