Antonius Nieuwegein nu volledig een ‘Bedrijf naar je Hart’.

‘Ik werk nu drie jaar in het St. Antonius. Een omschrijving in een paar woorden? Dan denk ik aan: ‘een warm ziekenhuis’. Waar de kwaliteit van zorg bovenaan staat, maar waar ook aandacht is voor de mens achter de medewerker. De onderlinge sfeer is heel collegiaal, vooral omdat er écht aandacht voor elkaar is. Ik voel me daar prettig bij, ja. En uiteindelijk functioneer ik er beter door, daar ben ik van overtuigd. Je werkt toch beter als je lekker in je vel zit, niet?’ Een Warm Ziekenhuis.

05 september 2008 vermeldde ik hier het succes van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein op dat moment werden zij geprezen als Beste Ziekenhuis van Nederland 2008.

Tegelijkertijd liet ik hun programma Bedrijf naar je Hart’ ‘voorbij komen’. Het Antonius had op dat moment voor een aantal bedrijfsonderdelen de Investor in People erkenning behaald. De motivatie om voor IiP te kiezen was het streven naar de status van ‘Bedrijf naar je Hart’, het zijn van een preferred employer in een krappe Arbeidsmarkt zo gezegd.

Nu is het gehele Antonius Ziekenhuis een Investor in People, een Bedrijf naar je Hart. Op hun site lezen we nog: “In 2009-2010 zal het St. Antonius Ziekenhuis naar verwachting volledig IiP gecertificeerd zijn. Dat is mooi, maar het schept vooral ook verplichtingen voor de toekomst. Verplichtingen die we als werkgever graag aangaan. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst een ‘Bedrijf naar het Hart’ van onze medewerkers zijn.”

Ze zijn er dus met zijn allen (nb; medewerkers, managers en bestuur) in geslaagd om het IiP-project nog voor het einde van dit jaar af te ronden. Proficiat! Verjaardagstaart

Lees ook: St. Antonius loopt voorop.

====================

Aanvulling 27/01/11: uit St. Antonius investeert in mens en organisatie ‘Mijn advies voor andere ziekenhuizen: ga serieus aan de slag met IiP, maar kies een vorm die past bij de stand van zaken van uw eigen ziekenhuis.’ Marjo van Son, beleidsmedewerker P&O van het St. Antonius. Inderdaad, IiP is altijd maatwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s