Bisdom Den Bosch ‘doet’ aan Strategisch Human Resource Management, leerzaam.

Nadat de Talent-CRISIS is toegeslagen binnen Zorg & Welzijn, binnen IC-T, binnen Logistiek is de volgende sector de Katholieke Kerk! Religie is volgende sector die beseft dat ze de komende jaren een ernstig tekort kent aan Talent!

Wat het Bisdom Den Bosch nu gaat doen om aan nieuw talent te komen is zelfs voor de non-believers onder ons interessant:

Dat alles onder het motto: ‘hoe word ik een preferred employer?’. Compliment Cadeau met strik voor de wijze waarop de KK deze uitdaging oppakt, daar kan menig reguliere organisatie nog iets van leren.

Wat het minstens zo interessant maakt dat zijn de data waarop het Bisdom haar Strategisch HR Plan baseert. Het blijkt dat het Bisdom goed op de hoogte is over de ist– en soll-situatie van haar Human Resources.

  • “Het pastoraal kader in het Bisdom Den Bosch zal de komende 10 jaar met bijna de helft inkrimpen,
  • volgens prognoses zal het huidige aantal van 240 werkenden in 2020 zijn teruggelopen tot 122,
  • met name het aantal diakens daalt door vergrijzing sterk: van 60 naar 14,
  • priesters jonger dan 70 jr. zijn er nu 135 en over 10 jaar nog 84 (nb; ‘Daarbij zijn niet de priesters meegeteld die vanuit de kloosters actief zijn in de parochies.’, het Bisdom houdt toch rekening met de invloed van de huidige ‘uitzendkrachten’.),
  • het priestertekort is voor het Bisdom mede aanleiding om de huidige 230 parochies de komende jaren door samenvoeging terug te brengen tot 57 parochies.”

Dit najaar al start de ‘CEO’ van het Bisdom, bisschop Antoon Hurkmans met het bekend maken van de eerste parochies waar de reorganisatie moet beginnen; meldt het bericht nog.

Een 2e Compliment Verjaardagstaart voor het Bisdom: niet alleen beschikken zij over een goed onderbouwd Strategisch HR Plan, ze communiceren er ook al over!!!Gloeilampje

& Hoe staat het met jou organisatie?Communiceren ze ook al over hun Strategische HR-uitdaging? (nb; want dat die er aan komt, da’s zeker…..Paraplu)

Bekijk ook de YouTube film: Strategisch Human Resource Management.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s