Leren, Leren,Leren!!! (Onderwijs, Onderwijs, Onderwijs!!!)

“Vergeet verworven rechten. Begin met een schone lei. En investeer in drie dingen: onderwijs, onderwijs en onderwijs. Ziehier het crisisrecept van Ben Verwaayen, Nederlands succesvolste crisismanager.” dit lazen we vorige week in Management Team.

Ben Verwaayen, CEO van het Franse Alcatel, breekt al geruime tijd een lans voor de ontwikkeling van Kennis & Kunde zowel van onze (klein)kinderen als van onze medewerkers & managers! De motivatie van Verwaayen:

“Je moet in tijden van crisis je investeringen opvoeren en je consumptie verminderen. Investeer in onderwijs, onderwijs en onderwijs. En als je dat gedaan hebt, investeer je opnieuw in onderwijs, onderwijs en onderwijs. Tegelijkertijd moet je een infrastructuur bouwen die die kennis ook mobiliseert en enthousiasmeert. Pas als je die twee hebt gedaan, ga je terug naar je uitgavenpatroon en kijk je wat er resteert voor het consumptief vermogen.

Het verdienvermogen van Nederland gaat veranderen, dat is een gegeven. Of we dat fijn of jammer vinden is irrelevant. Alle productiefactoren worden kennisintensiever. Dat gegeven, gecombineerd met het gegeven van een mondiaal kostenniveau, betekent dat we op schaal moeten denken. Europees dus, en met een open samenleving.”

Kenniseconomie als onderscheidend vermogen zo gezegd. Zie hier op deze site ook het Britse Leitch Report. NB; Ben Verwaayen is niet voor niets afkomstig van een Britse organisatie, de Investor in People British Telecom. Met zijn ‘Kennis Mantra’ heeft Verwaayen als CEO van BT mooie resultaten weten te bereiken.

Investeren in Mensen dus, misschien kunnen de Regeringspartijen dit vandaag nog meenemen in hun onderhandelingen?

Verwaayen tot (voorlopig) slot: “Als je dingen wil veranderen, is de crisis een zegen.”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s