de CAO van TNT

‘TNT heeft altijd gezegd:we zorgen goed voor het personeel. En dat is geen loze kreet gebleken. Het bedrijf heeft werknemers in de gelegenheid gesteld met behoud van salaris elders te gaan werken. Precies de werk-naar-werktrajecten waar TNT-topman Peter Bakker als voorzitter van de commissie-Bakker voor heeft gepleit. Tel daarbij op de garantie die is gegeven dat er in de komende zes jaar geen gedwongen ontslagen zullen vallen, en je hebt de bijzondere omstandigheden waardoor de bonden nu akkoord zijn gegaan.’

Dat is de reactie van UvU hoogleraar Peter Leisink in Het FD op de salarisverlaging van 15% zoals die door TNT en de vakorganisaties is overeengekomen. Het gaat bij deze CAO onderhandelingen dus (veel) verder dan die ‘-15%’.

Een bijzondere CAO dus, de CAO van TNT, 1-tje die het succesvol(!) 1 op 1 kopiëren van sec. de genoemde -15% dus onmogelijk maakt. Onmogelijk voor organisaties die zo’n CAO niet hebben.

Als je dan die ‘-15%’ niet klakkeloos kunt kopiëren, kun je dat dan wel doen met de CAO van TNT? Nou, of dat zo verstandig is….. Wat je wel kan doen dat is kijken naar de achtergrond van TNT, wat bracht hen tot deze CAO? Weet dan dat TNT o.m. de principes van het Investor in People Model toepast binnen haar organisatie & binnen haar CAO. Op dat gebied is TNT in ons land zeker een trendsetter!

***DOE MEE aan onze LINKEDIN POLL! De enquête waarbij JIJ het onderwerp bepaalt voor onze ManPro bijeenkomst!***

Wie weet resulteert dit in de uitnodiging aan Peter Bakker & de vakorganisaties om hun accoord toe te lichten…….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s