En de Hoogvlieger 2005 is:……… M.A.S.! en nu verder

Vanmiddag overhandigde staatssecretaris Mark Rutte de prijs ‘Hoogvlieger 2005’ uit aan mw. El Mouden van M.A.S. Dienstverleners te Amsterdam. M.i. de terechte winnaar waarbij CSU Total Care en PENTASCOPE goede 2-den zijn.

Jury voorziiter Wessel Ganzevoort zei over de winnaar: De Hoogvlieger kenmerkt zich als een lerende organisatie waarbij de medewerkers betrokken zijn bij de ontwikkeling van de organisatie en dus bij de ontwikkeling van henzelf. Het één kan niet zonder het ander: dankzij het ontwikkelen van medewerkers ontwikkelt een organisatie zich (‘Bedrijven groeien als hun mensen groeien.’), nu meer dan ooit. Bij M.A.S. betekent dit ook nog een dat de medewerkers een grote betrokkenheid tonen bij hun organisatie én bij hun dienstverlening.

Vanmiddag waren er diverse interessante inleidingen, tijdens het seminar voorafgaand aan de prijsuitreiking. Op de inhoud van enkele van deze inleidingen kom ik later nog terug.

Nu wil ik ‘slechts’ kort stilstaan bij de inleiding van de staatssecretaris van Onderwijs, Mark Rutte. Hij kwam namelijk met iets nieuws, ‘iets’ dat eigenlijk morgen pas bekend wordt.

Nederland raakt achterop met haar Kennis ontwikkeling, en dat is zorgwekkend ook voor de Regering. Het is noodzakelijk voor ons land om Kennisontwikkeling op te pakken willen we niet de economische ‘outcast’ of ‘risé’ worden van de Westerse wereld (zo ernstig is dit probleem). ‘Creativiteit uitnutten is noodzakelijk voor Nederland.’ aldus Rutte.

De Ministeries van Onderwijs en van Sociale Zaken presenteren morgen een Actieplan dat is gebaseerd op het concept: ‘Leven Lang Leren’. Het Plan kent 3 aandachtspunten:

1. Van Urgentie naar Beleid (d.i.: ontwikkeling als een organisatiebeleid voor iedere organisatie)

2. Faciliteren (d.i. faciliteren door de Overheid o.m. met een ‘online marktplaats voor scholing’ én d.m.v. ‘certificering’; denkt u aan Investors in People .)

3. Regelgeving (en dan m.n. het wegwerken van belemmeringen; regels die het organisaties, blijkbaar, belemmeren om hun medewerkers te ontwikkelen)

Het plan is ambitieus want nog binnen deze regeerperiode, 2 jaar, dient e.e.a. te worden geregeld. Niet alleen in het belang van de Overheid, maar in ons aller belang. Een streven dat ik van harte ondersteun en ik ben niet minder benieuwd dan u hoe dat dit er de komende weken gaat uitzien. Rutte gaf al aan dat de betrokkenen geen rapportschrijvers zijn maar juist daadkrachtigen. Succes zou ik zeggen.

Info op: www.masdienstverleners.nl en www.hoogvlieger.nl

Een Reactie op “En de Hoogvlieger 2005 is:……… M.A.S.! en nu verder

  1. Pingback: IiP-er AVANS en MAS: Winnaars! | Willem E.A.J. Scheepers MBA, Univ.docent Strategisch HR®M, Investors in people Practitioner & Edut®ainer @ VirtualBusinessConsultant.eu·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s